MENIU

Mai mulţi foşti senatori nu şi-au depus ultima declaraţie de avere

Foto: Realitatea TV

Restanţieri la declaraţii de avere! Mai mulţi foşti senatori şi-au încheiat mandatele de parlamentar fără să depună aceste documente. Potrivit Evenimentului Zilei, în această situaţie se regăsesc nume sonore din vechea legislatură.

Este vorba, printre alţii de conservatorul George Copos, foştii miniştri liberali Adrian Cioroianu şi Paul Păcuraru, actualii europarlamentari Corina Creţu, de la PSD, şi Nicolae Vlad Popa, de la PD-L.

De la PRM, se regăsesc pe lista restanţierilor Irina loghin şi Dan Claudiu Tănăsescu.

Agenţia Naţională de Integritate va declanşa din oficiu procedura de verificare a averii şi îi va sancţiona pe restanţieri cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

George Copos a declarat pentru Realitatea Tv că este vorba de o scăpare regretabilă şi că va depune imediat declaraţia. În plus, omul de afaceri precizează că, pe durata mandatului de senator, averea sa nu a crescut, ci dimpotrivă.

Adrian Cioroianu spune că nu a ştiut de această obligaţie şi precizează că averea sa a rămas neschimbată de la ultima declaraţie.

Paul Păcuraru spune că el şi-a făcut datoria şi a transmis în timp util ultima declaraţie la Guvern şi la grupul PNL din Senat, dar nu a verificat dacă a fost sau nu actualizată aşa că o va retransmite în cursul zilei curente, ca să elimine orice problemă.

Dan Claudiu Tănăsescu precizează, de asemenea, că a depus declaraţia la câteva zile după expirarea termenului. Ceilalţi foşti senatori care apar pe lista restanţierilor nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere.