MENIU

Mai multe persoane au blocat accesul la o secţie de votare din Moldova

Foto: europa.eu
Accesul la secţia de votare din Corjova, satul natal al preşedintelui Vladimir Voronin, a fost blocat de persoane neidentificate, care nu au permia desfăşurarea scrutinului

Accesul la secţia de votare din Corjova, satul natal al preşedintelui Vladimir Voronin, a fost blocat de persoane neidentificate, care nu au permia desfăşurarea scrutinului, a declarat secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC) Iurie Ciocan, citat de Info-Prim Neo.

Militanţii transnistreni au spart uşa şi au intrat în secţia de votare, de unde au furat urna. Ulterior au blocat drumurile de acces.

Comisia Electorală Centrală a decis ca alegătorii din comuna Corjova să-şi poată exprima alegerile în secţiile de votare nr. 4 şi 14 din comuna Cocieri şi nr. 13 din satul Ustia, raionul Dubăsari.

Totodată, CEC a sesizat Procuratura Generală despre acţiunile ilegale ale unui grup de cetăţeni prin care a fost împiedicată desfăşurarea alegerilor în comuna Corjova, informează jurnal.md.

Satul Corjova se află sub jurisdicţia Chişinăului. În realitate, însă localitatea este controlată de administraţia transnistreană, care a trimis mai mulţi miliţieni.

Situaţie similară a fost şi la alegerile din 5 aprilie. Atunci, secţia de votare a fost blocată înainte de a fi deschisă, adică la 6.30, de către circa 300 de persoane îmbrăcate în civil care au blocat accesul oamenilor la votare, au tăiat electricitate şi au scos urna de votare.