MENIU

Mai multe comisii parlamentare au fost propuse pentru desfiinţare

Foto: Realitatea TV

O lege la câteva luni sau chiar într-un an. În rest, program de voie. La asta se rezumă activitatea mai multor comisii parlamentare care cheltuiesc bani să ţină armate de consilieri, experţi parlamanentari, şefi de cabinet, şoferi şi alţi salariaţi. Că se toacă banii degeaba au observat şi deputaţii. Mai nou, comisia de regulament a Camerei vrea să propună desfiinţarea acelor comisii, pe motiv că nu îşi mai justifică existenţa.

Pentru început, pe lista neagră sunt trei comisii propuse pentru desfiinţare: comisia pentru egalitate de şanse, comisia pentru tehnologia informaţiei şi comisia economică.

Membrii comisiilor aflate în vizor nu dau în brânci cu munca. De la începutul legislaturii, comisia economică are în lucru doar trei legi. Două dintre ele au depăşit din martie termenul de depunere a raportului. Comisia pentru tehnologia informaţiei are o singură lege la avizare. La fel şi comisia pentru egalitate de şanse.

Pericolul de a fi desfiinţată vreo comisie este totuşi foarte îndepărtat. Eventual peste câţiva ani.

Un preşedinte de comisie parlamentară beneficiază de maşină de serviciu, şofer, secretară şi bani în plus la indemnizaţia de parlamentar. La toate acestea, se mai adaugă plata salariilor şi pentru un staff numeros la dispoziţia comisiei, format din experţi parlamentari şi consilieri.