MENIU

Mai multe case de schimb valutar refuză să aplice regulile impuse de ANPC

Foto: RTV

Patronii caselor de schimb refuză să aplice regulile impuse de Protecţia Consumatorilor. La peste o lună de la intrarea în vigoare a ordinului, cursurile valutelor sunt afişate în aşa fel încât clienţii se pot păcăli uşor.

În data de 14 iulie ANPC a emis o ordonaţă prin care obligă toate casele valutare să simplifice înscrisurile de pe panouri.

Tot de marţi n-ar mai trebui să vedeţi pe panouri mesaje de genul "Cel mai bun curs", "Curs negociabil" sau "Comision Zero". Acesta va fi inclus în preţurile valutelor afişate pe panou. Casele de schimb valutar trebuie să afişeze cel puţin patru valute şi să elibereze fiecarui client un formular de tranzacţionare. Dacă nu sunt regăsite aceste informaţii, clientul poate refuza tranzacţia.

Ordinul ANPC prevede ca patronii caselor de schimb să nu mai afişeze cursul corespunzător cecurilor de călătorie, însă regula nu este respectată de multe case de schimb valutar.

Reprezentanţii ANPC spun că patronii caselor de schimb se folosesc de neatenţia clienţilor.

''Să nu semneze formularul de acceptare a tranzacţiei decât în momentul în care realizează exact ce operaţiune fac. Vin foarte multe reclamaţii cu porivire la faptul că au fost înşelaţi'', susţine Paul Anghel, purtător de cuvânt ANPC.

Noile reguli impuse de ANPC vin după ce numărul reclamaţiilor de înşelăciune la casele de schimb a crescut îngrijorător de la începutul anului.

Mai multe articole despre:
valută reguli clienţi ANPC schimb valutar