MENIU

Mai multe alunecări de teren s-au produs în Prahova, zona Telega

Foto: RTV

Autorităţile din comuna prahoveană Telega sunt în alertă. Pământul a luat-o la vale în mai multe zone. Unul dintre cele mai cunoscute puncte de atracţie din judeţ, Băile de Sare, aproape că a dispărut. Acum, se caută soluţii pentru remedierea problemelor apărute în urma surpărilor.

Alunecările de teren se ţin lanţ în Telega. Chiar şi drumul care duce spre localitatea Buştenari s-a rupt pe o porţiune de 10 metri. Oamenii trăiesc cu frica în sân. S-au trezit, peste noapte, că surparea a ajuns lângă case. 800 de metri au luat-o la vale, cu tot cu copaci şi anexele gospodăreşti.

"Noaptea se zguduie pământul, auzim numai pocnituri de când a plecat. Acum 4 ani a mai plecat o dată dar nu aşa de rău. Dormeam. Am auzit o zguduitură mare şi tot terenul a luat-o la vale, cu magazie, cu coteţ", a declarat o localnică.

Dezastru şi la Băile Telega, unde, din cauza alunecărilor de teren, lacul aproape că a dispărut.

Băile de sare de la Telega sunt renumite şi peste hotare. Aici mii de oameni veneau în fiecare an ca să se trateze de afecţiuni articulare, ginecologice sau reumatismale.

Comisia judeţeană pentru situaţii de urgenţă a fost întrunită iar acum se caută soluţii.

Alunecări de teren s-au produs în 11 localităţi prahovene. Zeci de oameni sunt acum în pericol. Locuinţele lor pot fi oricând înghiţite de pământ.