MENIU

Magistraţii Tribunalului au greşit o virgulă în decizia din dosarul bordurilor

Foto: Realitatea TV

Iertaţi de o virgulă! Fostul şef al Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, Gheorghe Udrişte alături de alţi şapte subalterni au scăpat de plata unor despăgubiri, din cauza unei erori de redactare. Prin sentinţa civilă din dosarul Bordurilor, aceştia erau obligaţi la plata a 32 de milioane de lei, daune pentru afaceri ilegale la reabilitarea drumurilor din Capitală.

Tribunalul Bucureşti a hotărât, pe 29 mai, ca mai mulţi funcţionari din Primăria Capitalei, din perioada Videanu, să înapoieze 32.602.562 de lei, reprezentând plăţi nejustificate pentru străzi, motivează instanţa, după ce în minuta deciziei din mai s-a strecurat o greşeală la suma imputată.

Astfel, dintr-o eroare, în minuta deciziei a apărut suma de 32.602,562 de lei. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au pus însă din greşeală în loc de un punct, o virgulă. După publicarea sentinţei, judecătorii şi-au dat seama de greşeală, ca atare în motivarea hotărârii, sumele apar corect. Pentru îndreptarea erorii însă, va trebui să se dea un alt termen în proces.

Tribunalul Bucureşti l-a obligat în mai pe Adriean Videanu, fost primar general al Capitalei, alături de funcţionari publici din Primărie, să înapoieze în jur de 5 milioane de lei. Curtea de Conturi a sesizat nereguli în cazul unor achiziţii făcute de Primărie, printre care lucrările pentru stadionul "Lia Manoliu", înlocuirea unor borduri din Capitală, dar şi reabilitarea unor drumuri.