MENIU

MAE avertizează transportatorii că Ucraina a introdus restricţii de circulaţie din cauza căldurii

Ministerul de Externe avertizează transportatorii români că în zilele în care temperatura aerului este mai mare de 28 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate totală de peste 24 de tone nu au voie să circule pe autostrăzi şi drumuri naţionale din Ucraina pentru a nu distruge carosabilul.

Ministerul român de Externe atrage atenţia transportatorilor români şi conducătorilor de autovehicule de mare tonaj că autorităţile din Ucraina au introdus, din luna iulie, restricţii de circulaţie în timpul zilei.

În zilele în care temperatura aerului este mai mare de 28 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate totală de peste 24 de tone sau cu o greutate mai mare de 7 tone pe fiecare osie nu au voie să circule pe autostrăzi şi drumuri naţionale, explică MAE. Autorităţile ucrainene au decis restricţionarea circulaţiei pentru a preveni distrugerea carosabilului ca urmare a creşterii temperaturilor.

Ministerul român recomandă şoferilor interesaţi ca în sezonul călduros să utilizeze drumurile naţionale din Ucraina între orele 21.00 - 9.00, când temperaturile sunt în limita admisă, astfel încât să nu fie opriţi de către autorităţile locale.