MENIU

MAE a publicat lista cu cele 294 de secţii de vot din străinătate

Foto: NewsIn

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista cu cele 294 de secţii unde pot vota cetăţenii români din străinătate la alegerile prezidenţiale şi referendumul din 22 noiembrie.

În lista iniţială a secţiilor de vot au fost realizate unele modificări, pe baza solicitărilor de ultimă oră ale comunităţii sau din cauza unor condiţii care nu permit organizarea unor secţii, anunţă MAE într-un comunicat.

Astfel, va fi organizată o nouă secţie de votare la Auckland - unde comunitatea românească este mai numeroasă - având în vedere numeroase solicitări ale românilor din Noua Zeelandă. De asemea, se organizează o a doua secţie de votare la Budapesta, care urmează să funcţioneze în sediul Institutului Cultural Român, având în vedere interesul manifestat de mai mulţi cetăţeni români rezidenţi sau aflaţi temporar în Ungaria.

În Pakistan, MAE a decis să renunţe la secţia din Lahore, din cauza deteriorării situaţiei securităţii. A fost menţinută, însă, secţia de vot de la Islamabad.

Pentru respectarea legii, s-a renunţat la constituirea secţiei de votare la bordul Fregatei "Regina Maria", având în vedere faptul că aceasta se află în misiune pe mare fără a avea posibilitatea acostării, a retragerii într-un port la data de referinţă a scrutinelor, ceea ce ar împiedica derularea procedurilor legale pentru desfăşurarea scrutinului, potrivit ministerului

În Spania, secţia de votare din Huelva a fost înlocuită cu una în Getafe, unde comunitatea română este mai numeroasă. Numărul total de secţii de votare organizate în Spania a rămas neschimbat, respectiv 38.

În Portugalia a fost înlocuită secţia de votare din Vilamoura cu o secţie în Almeria, unde este concentrată cea mai mare parte a comunităţii româneşti.

Din raţiuni logistice, secţia de vot din localitatea italiană Borghesiana a fost înlocuită cu o nouă secţie în Roma (Roma 5). Numărul de secţii de vot în Italia a rămas neschimbat, adică 55.

Lista adreselor celor 294 de secţii este postată în cadrul secţiunii special dedicate alegerilor prezidenţiale şi referendumului de pe site-ul MAE,  precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României. Adresele vor fi mediatizate atât de către Centrala MAE, inclusiv prin intermediul partenerilor săi în campania de informare şi mai ales la nivel local, prin intermediul misiunilor diplomatice, care au primit instrucţiuni în acest sens şi care derulează deja această informare.