MENIU

M. Geoană: PSD va trimite în Parlament proiectul Legii responsabilităţii fiscale

Foto: wordpress.com
M. Geoană: Celelalte jocuri sunt, mai degrabă, politice

Alianţa PSD+PC a prezentat, astăzi, în Parlament, proiectul de Lege a responsabilităţii fiscale, convenit cu FMI, o precondiţie pentru obţinerea tranşei de împrumut. În opinia lui Mircea Geoană, Legea responsabilităţii va face mai transparentă şi mai eficientă cheltuirea banului public în România.

"Astăzi (luni, n.r.) intenţionăm să prezentăm în Parlament proiectul de Lege a responsabilităţii fiscale, convenit cu FMI, o precondiţie pentru obţinerea tranşei. Este o lege care va face mai transparentă şi mai eficientă cheltuirea banului public în România", a spus Mircea Geoană.

Potrivit pesedistului, prin Legea responsabilităţii fiscale se va introduce bugetarea multianuală.

Mai mult, spune social-democratul, pe baza hotărârii Parlamentului, Guvernul Boc, "cel care probabil că va rămâne până pe 6 decembrie la conducerea Guvernului României", nu va avea niciun motiv să refuze înaintarea bugetului către Parlament.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a amâna votul în Parlament pentru Guvernul Negoiţă până după primul tur al alegerilor prezidenţiale "este o decizie pe care o vom lua împreună cu ceilalţi participanţi la această majoritate de 65%", a asigurat Mircea Geoană.

"Celelalte jocuri sunt, mai degrabă, politice", a conchis pesedistul.