MENIU

M. Geoană: Cer DNA să se autosesizeze în cazul lui Mircea Băsescu

FOTO: NewsIn
Geoană a solicitat DNA "în mod oficial" să se autosesizeze în cazul celor 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, după şedinţa conducerii PSD, că solicită DNA, "în mod oficial", să se autosesizeze în cazul "celor 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu" şi a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispoziţie Ioana Băsescu.

"Un subiect de maximă preocupare este această evidentă strategie a actualului preşedinte de deturnare a atenţiei opiniei publice de la propriile probleme şi ale anturajului apropiat şi de abatere a atenţiei de la criza economică ce creează atât de multe probleme românilor. Este evident că în ultimele zile am asistat la o strategie deliberată de deturnare a atenţiei de la subiectele sensibile pentru preşedinte", a declarat preşedintele PSD, la finalul şedinţei BPN.

El a solicitat DNA, "în mod oficial", să se autosesizeze în cazul "celor 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu" şi a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispoziţie Ioana Băsescu pentru a-şi cumpăra un apartement de lux în complexul imobiliar al lui Puiu Popoviciu. "Solicit în mod oficial autosesizarea DNA cu privire la cele 30 de hectare de teren obţinute de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, printr-o schemă identică cu cea aplicată de Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicităm declanşarea aceloraşi proceduri pentru milionul de euro pe care Ioana Băsescu l-a avut la dispoziţie pentru achiziţionarea unui apartament de lux în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu", a declarat preşedintele Senatului.

Mircea Geoană a cerut Parchetului să răspundă de ce Costel Iancu este cercetat în stare de libertate, iar Gigi Becali este arestat, în condiţiile în care ambii sunt acuzaţi de aceeaşi infracţiune, respectiv sechestrare. "Solicit un răspuns oficial către Parchetul General în care să ni se explice de ce un fruntaş pedelist, domnul Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte antisociale grave, este judecat în stare de libertate, şi domnul Becali, care se pare că a avut fapte anti-sociale destul de grave, este judecat în stare de arest", a declarat preşedintele social-democrat.

"Credem că atunci când justiţia aplică legea trebuie să o aplice cu egală măsură şi pentru apropiaţii preşedintelui şi pentru adversarii preşedintelui", a adăugat Geoană.

El a mai cerut structurilor statului să fie "extrem de reţinute cu privire la eventuale acţiuni împotriva ziariştilor români". "Dacă există probe temeinice, atunci se poate sta de vorbă, dar acest început de creare de stare de teroare în România nu trebuie întreţinut de instituţiile statului român", a conchis preşedintele Senatului.

Vineri, Mircea Geoană declarase că arestarea patronului Stelei Gigi Becali a fost dictată politic, în dorinţa de a deturna atenţia de la "lucrurile importante" ale ţării. "Aceste arestări spectaculoase în timp de noapte, această senzaţie că trăim, de fapt, o telenovelă în care cineva încearcă să-şi salveze la final de mandat promisiunea neonorată de luptă împotriva corupţiei, deturnează energia şi atenţia opiniei publice de la lucrurile care sunt cu adevărat importante: depăşirea crizei, păstrarea locului de muncă", a declarat liderul PSD.