MENIU

Lupu spune că nu va forma o coaliţie cu Partidul Comuniştilor

Foto: ro.wikipedia.org

Noul lider al Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, a dat asigurări că nu va forma o coaliţie cu Partidul Comuniştilor, aşa cum speculau unii analişti, relatează Unimedia.

"O coaliţie bilaterală cu PCRM nu este posibilă", din cauza mentalităţii conducerii comuniştilor, a declarat el. "Ei nu pot să activeze pentru interesul naţional al Republicii Moldova. Au mai existat partide, care au intrat în coaliţie cu PCRM şi acum nu au şanse de trecere în Parlament", a adăugat Lupu, fost comunist care s-a retras din partid, dezamăgit de Voronin.

"După 29 iulie, multe lucruri se vor schimba radical în Republica Moldova", a spus Lupu. "Am votat pentru schimbare şi pentru demonopolizarea economiei. Am votat pentru reforme europene şi pentru dezvoltarea Republicii Moldova. PDM va accede în Parlament. Plus, după alegeri, multe lucruri se vor schimba radical în Republica Moldova", a mai spus el.

"Pledăm pentru relaţii echilibrate cu dialogul dintre Chişinău şi Bucureşti. Situaţia urmează să fie corectată, astfel încât să fie un parteneriat dintre un stat membru al UE cu un alt stat vecin. Regimul de vize trebuie să fie abolit", a subliniat el.

Preşedintele PDM a mai adăugat că se simte mult mai liber şi mai fericit decât la 5 aprilie, deoarece este acum în concordanţă cu valorile sale interioare.

Potrivit agenţiilor d presă straine, Partidul Democrat Moldovean al lui Marian Lupu, ar putea fi cheia deblocării situaţiei din Republica Moldova. Formaţiunea a crescut în sondaje de la 4% la 10% din intenţiile de vot, în mare parte datorită noului său lider, Marian Lupu, care a părăsit tabăra comuniştilor, după ce şi-a exprimat dezamăgirea faţă de preşedintele Vladimir Voronin.

Unii analişti spun că Lupu, un intelectual carismatic, şi-ar putea uni din nou forţele cu comuniştii, dacă Voronin s-ar retrage din politică. Alţii cred că politicianul, al cărui slogan de campanie este "Trebuie să punem capăt războiului politic", ar putea deveni mediatorul care să pună capăt blocajului politic din Parlament şi ar putea fi ales chiar preşedinte.

Mai multe articole despre:
alegeri coaliţie Republica Moldova Marian Lupu PDM