MENIU

Lumea din şi după televizor, la Guvernatorul

Foto: REALITATEA.NET
Sâmbătă seara de la ora 22, la Realitatea TV, în ultima ediţie din această vară a Guvernatorului, Liviu Mihaiu discută cu Mihaela Miroiu, Ioan Gyuri Pascu şi Simona Tache despre "Lumea din şi după televizor"

Ce ne mai arată astăzi televizorul şi cum răspunde micul ecran aşteptărilor noastre? Vedem ce ne-am fi dorit? Vrem să vedem ce ni se arată? Reuşeşte publicul să facă agenda televiziunilor, sau sunt telespectatorii monopolizaţi de produse concepute fără să se ţină cont de dorinţele lor? O dezbatere care şi-a găsit cel mai bine locul "pe sticlă", la Guvernatorul. Sâmbătă, la ora 22, la Realitatea TV, în ultima ediţie din această vară a Guvernatorului, Liviu Mihaiu a discutat cu Mihaela Miroiu, Ioan Gyuri Pascu şi Simona Tache despre "Lumea din şi după televizor".

Sâmbătă, de la ora 22, la Realitatea TV, în ultima ediţie din această vară a Guvernatorului, Liviu Mihaiu a discutat cu Mihaela Miroiu, Ioan Gyuri Pascu şi Simona Tache despre "Lumea din şi după televizor".
Ca în fiecare săptămână, site-ul guvernatorul.ro a găzduit şi un sondaj pe această temă. Mihaela Miroiu, profesor universitar şi fost decan la SNSPA, nu vede prea bine televiziunea din România. "Talk-showurile noastre ar trebui să îşi schimbe numele în Court-showuri, căci noi nu conversăm, ci răcnim, nu criticăm, ci bălăcărim, nu obiectăm, ci sictirim. Poate de aceea au atâta audienţă. Declarativ, ne enervează. În sinea noastră, ne recunoaştem şi ne detestăm deopotrivă, fie că suntem pe sticlă, fie că privim la ea", spune Mihaela Miroiu.
Presa de azi este morbidă şi a decăzut în penibil. O spune chiar un reprezentant al ei – Simona Tache. "Acum câţiva ani, întrebarea cea mai chinuitoare pentru un om de ştiri era: am un accident auto cu 10 morţi. Ce fac, îl difuzez sau nu? În anul 2009, întrebările lui sunt deja altele: am un autocar cu 40 de morţi şi un film cu o pisică în flăcări. Ce naiba aleg?”, declară jurnalista.
Cel de-al treilea invitat al ediţiei este un actor care a fost strungar, a ajuns profesor de limba română în Călăraşi şi crede că până şi ştirile tv sunt foarte tendenţioase. "Nu mi se spune o ştire direct pentru ca eu să o analizez pe urmă, după cum ştiu inima mea şi creierul meu. Mie mi se spune cum să citesc un ziar, cum să înţeleg o ştire. Aia nu e ştirea mea, e ştirea lui", consideră Ioan Gyuri Pascu.
Invitatul cu care Liviu Mihaiu a încheiat ediţia de sâmbătă a Guvernatorului, la rubrica "poliţia presei" este un Piersic. Florin Piersic junior, fiul celebrului actor, care a făcut şi el, la rândul său, carieră în lumea filmului, ca regizor, scenarist şi actor.