MENIU

Luiz Felipe Scolari a devenit cel mai bine plătit antrenor din lume

Foto: flickr.com

Brazilianul primeşte 13 milioane de euro pe an de la campioana Uzbekistanului, cu două milioane mai mult decât ia Mourinho la Inter.

Multă vreme cel mai bine plătit antrenor din lume, Jose Mourinho se vede nevoit să cedeze prima poziţie în favoarea brazilianului Luiz Felipe Scolari.

Brazilianul care ultima oară a pregătit pe Chelsea, dar în 2002 a câştigat Cupa Mondială, i-a convins pe uzbecii de la FC Bunyodkor să îi plătească 19,5 milioane euro pentru 18 luni de contract, ceea ce înseamnă un salariu anual de 13 milioane euro. Spre comparaţie, Mourinho primeşte la Inter Milano o retribuţie anuală de 11 milioane euro.

Gruparea din capitala Uzbekistanului este calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, fază în care va juca împotriva coreenilor de la Pohang Steelers (23 şi 30 septembrie). Vedeta echipei este brazilianul Rivaldo, care în noiembrie 2008 a semnat un contract pe doi ani, a cărui valoare totală se ridică la 10,2 milioane euro.

De asemenea, uzbecii au mai încercat aducerea la Taşkent a camerunezului Samuel Eto'o, ei anunţând chiar oficializarea transferului atacantului Barcelonei, în august 2008, însă fotbalistul a mai rămas un an pe Camp Nou.