MENIU

Ludovic Orban: Băsescu este votat de alcoolici, ţigani şi prostituate

Foto: RTV

Electoratul candidatului PD-L pentru încă un mandat la Cotroceni, nimeni altul decât Traian Băsescu, este format din "alcoolici, ţigani şi probabil prostituate". Cel puţin aşa crede Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL.

"Eu aş rezuma aşa: cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului, n.r.)", a declarat Ludovic Orban.

Încurcat de declaraţia cel puţin surprinzătoare a colegului său de partid, Crin Antonescu, preşedintele PNL, a spus că afirmaţia lui Orban este "o greşeală".

"Ţiganii, prostituatele, drogaţii, fără a-i asocia, sunt cetăţeni cu toate drepturile, atâta vreme cât nu sunt condamnaţi în această ţară, sunt oameni pe care-i respect, al căror drept de vot îl respect şi care, în cazul prostituatelor şi drogaţilor, sunt nişte victime, nişte oameni în suferinţă care trebuie ajutaţi", a spus Antonescu, precizând că, faţă de aceste categorii sociale, raportarea trebuie să fie una "creştină şi civilizată democratic", şi nu una "ostilă sau dispreţuitoare".

În acest mod, preşedintele liberal a ţinut să se distanţeze faţă de declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban, care a afirmat că Traian Băsescu nu va fi votat decât de ţigani, drogaţi şi de către prostituate.

"Dacă Ludovic Orban a făcut o asemenea declaraţie, mă distanţez de ea, nu o împărtăşesc. Cred că e o greşeală. Ludovic Orban este un om care, din 1990, de când îl cunosc, a acţionat în spiritul valorilor liberale, care înseamnă tocmai toleranţă, drept la diversitate şi respectarea principiilor pe care tocmai le-am enunţat. Sunt convins că şi domnul Orban, dacă a făcut o asemenea afirmaţie, a făcut-o luat de valul tensiunii şi entuziasmelor electorale. Este regretabil şi sunt convins că, dacă a făcut-o, domnul Orban este primul care o regretă", a declarat Antonescu.

Prezidenţiabilul PNL a ţinut să mai puncteze că nu are nicio îndoială că Traian Băsescu, la fel ca şi restul candidaţilor, are un electorat alcătuit din oameni diverşi. "Consider absolut periculos să deosebesc între electorate, că al unuia e mai bun, al altuia e mai rău. Sunt convins că pe Traian Băsescu îl votează foarte mulţi oameni de bună calitate, de bună credinţă, sunt oameni al căror vot îl respect în egală măsură cu al oamenilor care mă votează pe mine", a mai spus Antonescu, adăugând că democraţia înseamnă reprezentare şi că nu uită că în spatele lui Traian Băsescu sau al lui Mircea Geoană "stau voturile românilor".

El a mai precizat că fiecare om politic este susţinut de voturi "la fel de valabile, la fel de respectabile".