MENIU

Lucian Bute, lăudat în \"Biblia boxului\"

<descriere>

Victoria superbă a lui Bute, care şi-a păstrat centura la super-mijlocie, după ce l-a trimis la podea pe Andrade, l-a adus pe pugilistul român în prim-planul celei mai importante publicaţii din boxul mondial. \"The Ring\", apărută în 1922 şi supranumită \"Biblia Boxului\", i-a dedicat o secţiune întreagă lui Bute, în premieră pentru un boxer român.

Lucian Bute e în prim-planul boxului mondial. Şi-a apărat pentru a patra oară centura la supermijlocie şi l-a învins a doua oară pe mexicanul Andrade, mult mai clar după victoria controversată din 2008. Duminică dimineaţa, în Quebec, boxerul român l-a trimis la podea pe rivalul său, în repriza a patra a meciului, şi i-a impresionat pe toţi specialiştii din boxul mondial. Succesul lui Bute l-a propulsat în atenţia celei mai importante publicaţii din boxul mondial, \"The Ring\", care i-a dedicat românului o secţiune întreagă şi l-a numit mare câştigător al săptămânii trecute.

\"Nimeni nu se aştepta la un asemenea meci. Majoritatea specialiştilor credeau că talentatul pugilist român îşi va folosi loviturile rapide pentru a-l învinge pe Librado Andrade în a doua confruntare dintre cei doi. În schimb, Bute i-a dat lovitura de graţie unuia dintre cei mai rezistenţi luptători din lume cu o scurtă de stânga, doborându-l la podea cu o lovitură perfectă la corp. Bute s-a revanşat pentru victoria discutabilă din prima întâlnire. Singura problemă a românului este lipsa adversarilor, cei mai buni pugilişti la supermijlocie urmând să participe în 2010 în turneul \"Super Six\". Bute ar putea urca la categoria semigrea pentru a găsi un adversar pe măsură\", se poate citi în \"The Ring\".


Celebra publicaţie are şi o secţiune unde realizează un top al boxerilor din boxul mondial, în funcţie de prestaţiile avute la categoriile în care participă. Succesul impresionant al lui Bute l-a urcat pe acesta şi pe primul loc în clasamentul realizat de editorii celebrei publicaţii dedicate boxului. La începutul săptămânii, pe primul loc urcase americanul Andre Ward, care tocmai câştigase centura la supermijlocie, dar la versiunea WBA, după victoria în faţa fostului campion, danezul Mikkel Kessler. Bute era pe doi în topul \"The Ring\", dar a devenit lider, fiind votat pe prima poziţie de editorii publicaţiei cu un total de 5 voturi pentru şi unul împotrivă.


Bute, 29 de ani, a strâns 25 de victorii, 20 prin KO, incluzând-o şi pe cea din meciul din week-end-ul trecut. Românul şi-a păstrat centura, pentru a patra oară în carieră, şi va încasa cea mai mare bursă din cariera sa: aproape un milion de dolari. De menţionat că Bute şi Andrade s-au întâlnit pentru a doua oară. Anul trecut, prima confruntare dintre cei doi s-a lăsat cu un scandal uriaş. După ce a controlat 11 reprize din 12, Bute a fost pus la podea de Andrade în ultimele 5 secunde ale meciului. Românul a fost numărat, însă arbitrul a întrerupt numărătoarea la jumătatea ei, pentru a-l trimite pe Andrade în colţul opus al ringului, aşa cum prevede regulamentul, după care a continuat numărătoarea.