MENIU

Locul de parcare este mai scump în Bucureşti decât în Berlin şi Lisabona

Foto: RTV

Ca să-ţi laşi maşina într-o parcare din Bucureşti este o adevărată aventură, având în vedere numărul mic de locuri. La aceasta se mai adaugă şi preţurile piperate percepute de administratorii parcărilor.

Un studiu Colliers International arată că tariful pentru un loc de parcare în centrul Bucureştiului este mai mare decât în Berlin sau Lisabona. Topul întocmit de Colliers arată că cel mai scump este să îţi parchezi maşina în zona centrală a Londrei. Tariful pentru o lună de parcare este 1.020 de dolari. La Amsterdam se achită lunar 800 de dolari, la Hong Kong aproape 750, iar la New York 550 de dolari.

La Bucureşti, în centru, un loc de parcare costă 205 dolari pe lună, în timp ce în Berlin şi Lisabona se achită sub 200 de dolari. Spre deosebire însă de alte capitale, în Bucureşti spaţiile sunt insuficiente în raport cu maşinile existente.

Statisticile arată că peste 1,7 milioane de şoferi se bat zilnic pe mai puţin de 200.000 de locuri de parcare. Asta înseamnă că Bucureştiul are un singur loc de parcare la nouă maşini. Potrivit Poliţiei Rutiere, în Capitală sunt înmatriculate 1,2 milioane de autoturisme la care se adaugă ale 500.000 care tranzitează zilnic Bucureştiul.

Mai multe articole despre:
maşini Bucureşti şofer tarif parcare loc de parcare