MENIU

Localnicii din comuna Mihail Kogălniceanu învaţă engleza pentru a vorbi cu americanii din baza militară

Foto: RTV

Oameni de toate vârstele din comuna Mihail Kogălniceanu s-au înscris la cursuri de limba engleză cu speranţa că-şi vor găsi mai uşor un loc de muncă, dar şi pentru a se înţelege cu americanii din baza militară.

Prima lecţie a adunat peste 20 de cursanţi. Printre ei şi domnul Nicolae Văduva care la 60 de ani a învăţat primele cuvinte în limba engleză. Domnul Văduva a lucrat patru decenii la baza Mihail Kogălniceanu. I-a văzut pe americani cum s-au instalat, dar n-a reuşit să schimbe prea multe vorbe cu ei. Acum este hotărât să le înveţe limba. "Cu toate că sunt la o vârstă înaintată poate îmi ajută la ceva, să mă descurc mai bine în viaţă", a declarat Nicolae Văduva.

"Un exerciţiu de genul ăsta dă speranţe oamenilor că îşi vor îmbunătăţi nivelul de viaţă, că vor avea acces la joburi", a spus reprezentantul fimei contractoare, Dragoş Moisescu. Chiar şi americanii au de câştigat. Se vor înţelege mult mai uşor cu localnicii pentru că în limba română nu sunt prea multe şanse să comunice.

Cursurile de limba engleză dureză trei luni şi sunt gratuite. Ele sunt organizate de o firmă care colaborează cu americanii de la baza Kogălniceanu.