MENIU

Liviu Negoiţă: Dacă va câştiga Mircea Geoană alegerile, îmi voi depune mandatul

foto: NewsIN

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a declarat în emisiunea Zona de impact că după alegeri ar dori să demareze negocieri pentru formarea unui nou guvern cu PNL. Negoiţă a mai afirmat că va colabora foarte bine cu Traian Băsescu ca preşedinte. În schimb, dacă câştigătorul alegerilor prezidenţiale va fi Mircea geoană îşi va depune mandatul.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a declarat că nu se simte deranjat de faptul că va trebui să colaboreze foarte strâns cu Traian băsescu ca preşedinte dacă va primi votul Parlamentului.

"Trebuie să existe o colaborare între puterea executivă dată de Guvern şi o putere  executivă a preşedintelui. Dacă preşedintele rte desemnează şi prin votul Parlamentului devii premier nu poţi să îşi declari independenţa, să îţi iei steag şi imn să să spui: Gata, m-am separat de preşedinte şi nu mai avem o politică comună", a spus Liviu Negoiţă în emisiunea Zona de impact.

"Dacă guvernul propus de mine nu va trece şi s-ar părea că domnul Geoană  nu doreşte să convoace Parlamentul pentru a vota guvernul şi atunci avem un guvern minoritar.  Este posibil ca după turul întâi sau după turul doi forţele politice să se regrupeze", a spus Negoiţă care a  admis că a fost o "greşeală" necooptarea UDMR în guvern în decembrie 2008.

Negoiţă a reafirmat că ar prefera o alianţă cu PNL mai degrabă decât cu PSD. "Nu cred că ne putem despărţi de PNL. Suntem partide de dreapta şi dacă mă întrebaţi pe mine ţara poate fi scoasă din situaţia actuală numai cu măsuri de dreapta", a afirmat premierul desemnat care a punctat că dacă ar fi să înceapă o negociere după alegeri ar prefera PNL-ul în detrimenul PSD-ului pentru formarea guvernului.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a mai spus că în cazul în care va câştiga alegerile liderul PSD Mircea Geoană  îşi va depune mandatul. "Eu am acceptat această desemnare din partea preşedintelui Traian Băsescu, ne cunoaştem de mult, suntem în aceeaşi echipă, cred în Traian Băsescu că poate să-şi ducă proiectele pe care le-a început în primul mandat şi în mandatul următor. Eu nu cred că o să iasă dl Geoană, dar, în momentul în care - să spunem - am avea parte de o astfel de situaţie, este normal să îmi depun mandatul. Fără discuţie", a spus Negoiţă.