MENIU

Litoralul românesc va fi împărţit în plaje comunale şi plaje private

Foto: http://www.xplorio.ro/wp-content/2008/03/franghie_plaja_rhodos.jpg

Plaje comunale şi plaje private. Aşa vor ministrul Mediului şi autorităţile locale din Constanţa să împartă litoralul românesc. Dacă ordonanţa guvernului va fi votată, împărţeala plajelor se va face chiar în această vară. Plajele nu vor fi închiriate operatorilor, ci direct hotelierilor, în funcţie de numărul de locuri de cazare.

În acest sezon estival, cel mai probabil vom avea plaje de lux, plaje sportive, dar şi plaje comunale. În staţiunea Mamaia vor exista doar trei astfel de plaje comunale.

Celelate plaje vor fi de lux sau destinate sporturilor nautice, iar preţurile vor fi stabilite de hotelieri.

"La sută va fi plajă comunală. Restul plajei va fi împărţită şi se vor face asocieri cu hotelierii în funcţie de numărul de locuri de cazare pe care le are fiecare în structura respectivă de cazare", a declarat Radu Mazăre. 

În câteva zile primăriile, asociaţiile din turism şi deţinătorii de unităţi de cazare vor încheia un protocol cu ministerul Mediului şi cu Ministerul turismului. În baza acestuia se va aproba o ordonanţă privind noul statut al plajelor. Tot prin acest act normativ va fi schimbată autoritatea care va răspunde de sectoarele de plajă.

Dacă legea va fi promulgată până la sfârşitul anului, atunci toate sectoarele de plajă vor trece din administraţia Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral în administraţia primăriilor, iar odată cu ele vor fi preluate şi contractele încheiate cu hotelierii. 

Mai multe articole despre:
Constanţa plaje hotelieri litoral românesc