MENIU

Lista FBI cu presupuşi terorişti este greşită în proporţie de 35%, susţine ACLU

Foto: patdollard.com

Un raport al Departamentului Justiţiei arată că lista de supraveghere a teroriştilor întocmită de FBI conţine erori în proporţie de 35%, sute de mii de persoane fiind incluse nejustificat, a afirmat asociaţia ACLU.

Raportul publicat arată că "părţi mari din listă nu sunt reglementate de nicio procedură serioasă de actualizare sau de retragere a datelor. Auditul confirmă că lista de supraveghere este depăşită", a spus Asociaţia americană de apărare a libertăţilor publice.

"Raportul sugerează că sute de mii de persoane sunt în mod nejustificat calificate drept terorişti", a declarat Caroline Fredrickson, responsabil al ACLU. "Acest lucru confirmă ceea ce noi spunem de ani de zile, că lista de supraveghere nu este incorectă numai pentru călători, ci este şi o risipă de resurse", a subliniat ea.

Controlul a vizat 68.669 dintre numele de pe listă, iar 24.000 dintre ele nu fuseseră actualizate, potrivit asociaţiei. Persoanele nu sunt retrase când le este închis dosarul, mai denunţă ACLU, dând exemplul unei persoane în continuare pe listă la cinci ani după ce cazul ei fusese rezolvat sau exemplul a două persoane decedate care apar pe listă.

Mai multe articole despre:
terorişti FBI persoane listă supraveghere greşeală