MENIU

Liga I - Rapid a debutat cu o victorie la pas în sezonul 2009/2010

Foto: NewsIn

Rapid a învins cu scorul de 4-1 pe Poli Iaşi, vineri, în prima etapă a ediţiei 2009/2010 a Ligii I, şi şi-a luat, astfel, revanşa, în faţa moldovenilor, care le-au barat drumul spre Liga Europa în ultima etapă a sezonului trecut.

Meciul s-a disputat pe un gazon pârjolit de soare, iar Poli Iaşi a avut prima mare ocazie, prin debutantul Ionuţ Costache (6), care a trimis puţin pe lângă poarta unui alt debutant în Liga I, Cătălin Straton. După această fază, oaspeţii s-au stins, iar Rapid a ameninţat poarta lui Brăneţ prin Herea, care a trimis în transversală (20). Gazdele au deschis scorul prin golgheterul de anul trecut, Juliano Spadacio (23), iar apoi Cesinha a trecut pe lângă 2-0 (35).

Cel mai periculos om al oaspeţilor în prima repriză a fost fundaşul rapidist Marius Constantin, care a fost de două ori aproape de autogol, însă gazdele au reuşit să intre la pauză în avantaj.

În partea a doua a jocului pe teren a fost o singură echipă: Rapid. Giuleştenii au marcat pentru 2-0 în minutul 48, prin Joao Paulo Pinto, dintr-o pasă a lui Spadacio, pentru ca patru minute mai târziu Herea să ridice scorul la 3-0. Chiar şi la acest rezultat, echipa pregătită de Viorel Hizo a continuat să atace, iar oaspeţii, la primul meci oficial sub comanda lui Petre Grigoraş, au rămas la fel de apatici.

Spre final, Rapid a scăzut totuşi turaţia motoarelor şi abia atunci ieşenii au reuşit ceva în faţa porţii. Cristi Constantin a trimis mingea în poartă (70), însă golul a fost anulat pentru ofsaid. Poli Iaşi a reuşit în final să reducă din diferenţă prin tânărul Vlad Bujor (84) care a înscris la puţin timp după intrarea pe teren.

Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de Cesinha (90+2), care a marcat cu un şut din interiorul careului.

Partida din Giuleşti a consemnat revenirea la Rapid a fundaşului muntenegrean Vladimir Bozovic. Înainte de finalul sezonului trecut, el părăsise echipa din cauză că nu îi fusese achitată chiria la apartament, motiv pentru care a fost evacuat. După aproape trei luni în care a fost ameninţat că va fi suspendat dacă nu va reveni la echipă, muntenegreanul a revenit sub comanda lui Viorel Hizo, iar în meciul cu Poli Iaşi a jucat 24 de minute.

Caseta tehnică:

RAPID - POLI IAŞI 4-1 (Spadacio 23, Joao Paulo Pinto 48, Herea 52, Cesinha 90+2 / Bujor 84)

Componenţa echipelor:

Rapid: Straton - Păun (Helder 72), M. Constantin, Iencsi, Mardare (Bozovic 66) - Herea (Grigorie 87), Matic, C. Lazăr, Cesinha - Spadacio - Joao Pinto. Antrenor: Viorel Hizo.

Poli Iaşi: Brăneţ - Buta, Ad. Ilie, L. Munteanu, Costache - Cr. Bratu (Ignatov 54), Milea, Bersnjak (Bujor 80) - Bârlădeanu (R. Miclea 59), Bâlbă, Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Helder 76 / Ad. Ilie 38, Bâlbă 42, Bersnjak 45, Milea 55, Miclea 66

Arbitri: Mugurel Drăgănescu - Sebastian Stoianof, Cătălin Savu.

Stadion: Giuleşti-Valentin Stănescu; Spectatori: 4.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Rapid - Poli Iaşi, scor 4-1.

Mai multe articole despre:
Liga I Poli Iaşi Rapid Etapa 1 Juliano Spadacio