MENIU

Liga I - Interzis la arbitrii străini, din retur!

Foto: ilromanista.it

FRF a hotărât ca partea a doua a ediţiei de campionat 2009/2010 să fie condusă doar de arbitri români, pentru ca în bugetul federaţiei să intre, de la UEFA, 375.000 franci elveţieni

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis marţi ca din returul sezonului curent să nu mai fie delegaţi arbitri străini la meciurile din Liga I, ca urmare a faptului că forul condus de Mircea Sandu a semnat Convenţia UEFA în domeniul arbitrajului.

În convenţia UEFA se prevede ca în cazul în care o Federaţie solicită brigăzi din străinătate la fiecare etapă, atunci nu va mai încasa 375.000 de franci elveţieni anuali din partea forului european. De asemenea, în corpul de observatori de arbitri trebuie să fie doar foşti arbitri.

Hotărârea Comitetului Executiv vine la numai două luni după ce s-a decis ca la toate meciurile din Liga I, în care ambele formaţii implicate în jocul respectiv solicită, să fie delegate brigăzi din străinătate.

Este a treia oară când se modifică o decizie în cazul arbitrilor străini după ce în primăvară s-a decis aducerea mai multor brigăzi din alte ţări pentru finalul campionatului, iar în iunie se hotărâse ca toate meciurile să fie conduse doar de români.

Mai multe articole despre:
Liga I UEFA FRF retur arbitri străini