MENIU

Liga I, etapa a 10-a: Dinamo a cucerit fortăreaţa Braşov

Foto: NewsIn

Dinamo a învins pe FC Braşov, în deplasare, scor 1-0, în derby-ul etapei a 10-a şi a provocat ardelenilor prima înfrângere pe teren propriu de la revenirea "galben-negrilor" în Liga I, în urmă cu un sezon şi jumătate.

Braşovul a pierdut un meci pe care l-a controlat cu autoritate de la un capăt la altul. Elevii lui Viorel Moldovan au ratat o sumedenie de ocazii, însă singura reuşită a partidei a căzut în poarta lui Dani Coman. În minutul 26, Torje a centrat de pe partea dreaptă, iar Andrei Cristea a plasat perfect mingea cu capul, din plonjon, la colţul lung al porţii lui Coman. De menţionat că atacantul dinamovist a plecat dintr-o poziţie suspectă de offside.

La două minute de la primul gol, Andrei Cristea putea reuşi "dubla", însă lobul său din marginea careului de 16 metri a lovit bara transversală. La faza următoare, Ilyeş putea egala, dar reluarea spectaculoasă a mijlocaşului braşovean, din foarfecă, a trecut puţin pe lângă poarta lui Dolha.

Repriza secundă s-a disputat într-un singur sens, spre poarta lui Dolha, dar Braşovul nu a reuşit să egaleze, deşi a ratat o mulţime de ocazii, prin Hadbagy, Zaharia, Ilyeş sau Sburlea.

Mihai Roman a revenit în echipa pregătită de Viorel Moldovan după o pauză de o lună şi o săptămână, cauzată de o ruptură musculară.

Ion Marin nu i-a convocat pentru acest meci pe Laurenţiu Rus şi Dragoş Grigore şi nu i-a putut folosi pe Matache, Marius Niculae şi Florin Bratu, aflaţi în recuperare după accidentări.

În sezonul trecut, FC Braşov a învins atât în tur cât şi în retur pe Dinamo, ultima dată când a scos definitiv din lupta pentru titlu formaţia condusă pe atunci de Mircea Rednic.

Formaţia din Ştefan cel Mare a fost susţinută la acest meci de aproximativ 100 de suporteri, ei fiind percheziţionaţi foarte strict la intrare de către forţele de ordine.

Etapa viitoare, Dinamo joacă pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa, în timp ce FC Braşov va evolua în deplasare, împotriva lui Gaz Metan Mediaş.

În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 17 puncte şi a urcat momentan pe locul 5, iar FC Braşov a rămas cu 16 puncte şi a căzut pe locul 6.

CASETA TEHNICĂ:

FC BRAŞOV - DINAMO 0-1 (A. Cristea 26)


FC Braşov: Coman - Rui Duarte, Abrudan, N. Diogo, Ezequias - I. Voicu (Roman 62), Ilyeş, Măldărăşanu, C. Munteanu (Cristescu 79) - Hadnagy (Sburlea 65), D. Zaharia. Antrenor: Viorel Moldovan.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac (Diabate 45) - Torje, N'Doye, D. Kone, Ad. Cristea - A. Cristea (Moţi 85), Alexe (Niculescu 78). Antrenor: Ion Marin.

Cartonaşe galbene: Hadnagy 65, Rui Duarte 76, Zaharia 90+2 / L. Goian 57, Scarlatache 73, 90+1, Tamaş 83, Torje 90

Cartonaş roşu: Scarlatache 90+1

Arbitri: Cristian Balaj - Zoltan Szekely, Aurel Oniţa

Stadion: Tineretului; Spectatori: 6.000

Vezi aici comentariul live al partidei

 

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo etapă FC Braşov