MENIU

Liga I, etapa 24: Steaua - Farul 1-1

Foto: NewsIn

Steaua a remizat, vineri, scor 1-1, cu Farul Constanţa, şi a obţinut al 12-lea rezultat de egalitate din acest sezon, având doar nouă puncte câştigate în retur din 21 posibile.

STEAUA - FARUL CONSTANŢA 1-1 (B. Stancu 55 / Chico 72)

Steaua: Zapata - Ogăraru, Tudose, Baciu, P. Marin - Lovin - Semedo, Toja, Ochiroşii (Nicoliţă 79) - Dayro Moreno (Pedriel 39), B. Stancu (A. Ionescu 70). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Farul: Curcă - Măţel (Fatai 75), Rastovac, Pahor, Vukomanovic - Băcilă, Voiculeţ, Pătraşcu, Rusmir, E. Nanu (Gaston Mendy 68) - Chico (Gosic 89). Antrenor: Ion Marin.

Cartonaş galben: A. Ionescu 80

Arbitri: Lucian Dan - Zoltan Szekely, Ovidiu Maier

Stadion: Steaua; Spectatori: 5.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 55: Toja a recuperat o minge la marginea creului, iar şutul său a fost oprit de Bogdan Stancu, acesta din urmă marcând printre picioarele lui Curcă.

1-1, min. 72: După o eroare a lui Lovin, Vukomanovic a preluat mingea şi a centrat de pe partea stângă, iar Chico, din şase metri, a deviat cu călcâiul la colţul lung.

Galeria de la Peluza Nord a protestat împotriva jocurile slabe ale Stelei din ultima vreme printr-un banner: "Noi pierdem tinereţea: lacrimi şi sudoare pentru două culori călcate de voi în picioare". Fanii au huiduit în timpul partidei mai mulţi jucători, printre care Dayro Moreno şi Lovin.

Fanii Stelei de la Peluza Sud au continuat să scandeze împotriva patronului Gigi Becali, căruia i-au cerut să vândă clubul cât mai repede. În acest sens, au afişat mai multe bannere, printre care "Vrem doar să pleci", "Vinde clubul", "Rămâi acolo", "Free Steaua", "Alături de tine în momente dificile / Doar interlopii şi slugile umile" şi au scandat "Becali, pleacă din Ghencea", aprinzând mai multe torţe. În schimb, suporterii de la tribune l-au susţinut pe patronul Becali şi au huiduit în momentul în care fanii îi cereau acestuia să plece.

Formaţia dobrogeană a fost însoţită în Ghencea de aproximativ 40 de suporteri, care i-au cerut demisia pe tot parcursul meciului tehnicianului Ion Marin. La mijlocul primei reprize, atunci când Farul a ratat o ocazie, fanii au aprins mai multe torţe.

Mijlocaşul oaspeţilor, Claudiu Voiculeţ, şi-a rupt tricoul în minutul 15 în urma unui duel cu un adversar şi timp de 10 minute a evoluat cu el lipit cu leocoplast. În cele din urmă, la cererea arbitrului, fotbalistul a fost nevoit să-şi schimbe tricoul, însă cum Farul nu avea echipament de rezervă, a continuat meciul cu unul primit de la un coleg. Astfel, Voiculeţ a purtat numărul 88, deşi a început meciul cu 18.

Columbianul Dayro Moreno a fost înlocuit în minutul 39 de Marius Lăcătuş din cauza evoluţiei slabe şi a preferat să meargă direct la vestiare, fără să mai urmărească meciul. Atacantul a fost huiduit de spectatori, care i-au cerut şi lui Marius Lăcătuş să nu îl mai folosească pe viitor.

Mijlocaşul Florin Lovin a fost cel mai huiduit jucător al Stelei de către fani, care i-au cerut să plece din Ghencea. În minutul 70, când a intrat Andrei Ionescu, fanii au scandat numele lui Lovin pentru a ieşi de pe teren, însă cel înlocuit a fost Bogdan Stancu. Peste numai 10 minute, Farul a reuşit egalarea după o eroare a mijlocuşului achiziţionat de la FCM Bacău acum patru ani şi suporterii au început din nou să-l huiduie, cei de la tribuna I cerându-i chiar demisia lui Marius Lăcătuş.

Imediat după ultimul fluier al arbitrului, suporterii de la tribuna I i-au cerut demisia lui Marius Lăcătuş, însă tehnicianul a fost sprijinit de ambele peluze care l-au aplaudat, dar i-au huiduit în schimb pe toţi jucătorii.

Înaintea meciului, forţele de ordine de la tribuna I au confiscat un banner pe care scria "Sunt Marius Lăcătuş şi nu am mai câştigat un meci de 10 etape" al unor fani, care voiau să protesteze astfel pentru rezultatele slabe înregistrate de echipa lor favorită în acest sezon.

Din cauza numeroaselor indisponibilităţi, tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş, a fost nevoit să trimită în teren mai mulţi fotbalişti care au evoluat foarte puţin sau deloc în acest campionat. Tudose a jucat primul său meci după revenirea de la Gloria Buzău, Ricardo Pedriel al doilea, Andrei Ionescu al patrulea, Răzvan Ochiroşii al cincilea, iar Eugen Baciu al şaptelea.

După reuşita cu Farul, atacantul Bogdan Stancu a ajuns la cota 7 în clasamentul golgheterilor, egalându-l pe coechipierul său, grecul Pantelis Kapetanos. De partea cealaltă, marcatorul celuilalt gol al partidei, portughezul Chico, a atins cota 6 în acest campionat.

Steaua a înregistrat împotriva Farului al 12-lea rezultat de egalitate din acest sezon şi a urcat pentru moment pe locul 6 în clasament, cu 38 de puncte. În schimb, constănţenii rămân pe locul 15, retrogradabil, cu doar 23 de puncte.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Farul Constanţa Etapa a 24-a