MENIU

Liga I, etapa 24 - CFR Cluj-Gloria Bistriţa 2-2

Foto: NewsIn

Campioana CFR Cluj a remizat, vineri, scor 2-2, cu Gloria Bistriţa, la capătul unui joc în care a ratat un penalty pe final şi a fost egalată în ultimul minut de joc.

CFR CLUJ - GLORIA BISTRIŢA 2-2 (Pereira 32, Peralta 47 / Diogo 23, Azevedo 90+4)
CFR Cluj: Stăncioiu - Tony, Galliasi (Peralta 29), Alcantara, Panin - Dani, Mureşan - Dubarbier (Deac 63), Culio, Pereira (Traore 77) - Y. Kone. Antrenor: Antonio Conceicao.

Gloria Bistriţa: Tătăruşanu - Păun (Silvăşan 74), Azevedo, Ciucă, Frăsinescu - Hora (Băjenaru 57), Nalaţi, Sânmărtean (Coroian 46), Velcovici - Diogo, Zaharia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Galliasi 11 / Păun 52
Arbitri: Istvan Kovacs - Sorin Caia, Bogdan Velicu
Stadion: Dr. Constantin Rădulescu; Spectatori: 4.000
Cum s-au marcat golurile:
0-1, min. 23: Hora a recentrat în careu după o lovitură liberă de pe partea stângă executată de Sânmărtean, iar Diogo, nemarcat, a înscris cu o foarfecă din opt metri.

1-1, min. 32: Pereira a şutat de pe partea stângă, Tătăruşanu a încercat să reţină mingea, însă a fost surprins de puterea şutului şi a scăpat mingea în poartă.

2-1, min 47: Pereira a prelungit mingea până la Pereira şi acesta a marcat cu un şut de la 11 metri pe lângă Tătăruşanu.

2-2, min 90+4: Azevedo a recepţionat o minge în partea dreaptă a careului şi a şutat slab de la aproximativ 8 metri, însă mingea a fost deviată de Culio, păcălindu-l pe Stăncioiu.

În minutul 65, CFR Cluj a ratat o mare oportunitate de a mai înscrie, atunci când Culio a centrat de pe partea dreaptă şi Kone, din 10 metri, a trimis mingea în stâlpul din stânga porţii lui Tătăruşanu, cu o lovitură de cap.

Bistriţenii au cerut penalty în minutul 71, după un duel între Diogo şi Deac în careu, când mijlocaşul gazdelor ar fi preluat balonul cu mâna, însă arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue. Din reluările tv nu s-a văzut clar dacă cererea oaspeţilor a fost îndreptăţită.

Arbitrul Istvan Kovacs nu i-a acordat niciun cartonaş brazilianului Alcantara după ce acesta din urmă l-a călcat pe piept pe Silvăşan.

Diogo a fost aproape de a realiza dubla în minutul 78 când şutul său deviat de Zaharia s-a lovit de stâlpul drept al porţii lui Stăncioiu.

În minutul 86, golgheterul clujenilor Yssouf Kone a ratat un penalty, obţinut de ivorianul Traore, după ce a şutat slab în dreapta lui Tătăruşanu, permiţându-i goalkeeperului să reţină.

Fundaşul brazilian al campioanei, Andre Galliasi de Souza, a fost înlocuit în minutul 29, după ce a acuzat probleme medicale, părăsind terenul şchiopătând. De asemenea, francezul Tony s-a accidentat la coapsa stângă în minutul 84, iar cum CFR efectuase deja toate schimbările, a rămas în teren, dar a trecut în atac, unde a făcut figuraţie.

Autorii reuşitelor campioanei în acest meci, Alvaro Pereira şi Sixto Peralta, au marcat primele lor goluri de la transferul la CFR Cluj. Pereira a fost achiziţionat în vară în schimbul a 2,5 milioane de euro, în timp ce argentinianul Sixto Peralta se află în Gruia din iarna anului trecut.

După rezultatul, campioana CFR Cluj are 43 de puncte, trei mai puţine decât liderul Dinamo, care are însă un meci mai puţin disputat. De partea cealaltă, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au 26 de puncte, cu patru mai mult decât primul loc retrogradabil.
Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Gloria Bistriţa Etapa a 24-a