MENIU

Liga I, etapa 23: FC Vaslui - Oţelul Galaţi 2 - 1

Foto: NewsIn

FC Vaslui s-a impus, miercuri, scor 2-1, în faţa Oţelului Galaţi, într-un meci din etapa a 23-a a Ligii I, şi a urcat pe locul 7 în clasament, însă oaspeţii au avut în echipa de start şase jucători cu vârsta sub 23 de ani.

FC VASLUI - OŢELUL GALAŢI 2-1 (Cânu 6, Pavlovic 17 / Elek 54)

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cânu, Farkaş, Hugo Luz - Ljubinkovic, Pavlovic (Milisavljevic 46), Wesley (D. Munteanu 89), Genchev - Burdujan (Ad. Gheorghiu 63), Temwanjera. Antrenor: Viorel Moldovan.

Oţelul Galaţi: Kolev - Sârghi, Râpa, Costin, S. Ilie - Giurgiu, Bourceanu, Iorga - Gârleanu (Cârjă 84), Elek, Pena. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene : Farkaş 59, Wesley 89 / Cârjă 88

Arbitri: Marian Bordean - Adrian Vidan, Sebastian Stoianof

Stadion: Municipal; Spectatori: 5.000

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 6: Gabriel Cânu a preluat o minge pe piept în centrul careului şi l-a învins pe Kolev cu un şut din cădere la colţul scurt.

2-0, min. 17: Genchev a executat o lovitură de colţ, Temwanjera a deviat cu capul până la Farkaş, care a reluat cu exteriorul, şi Pavlovic, din trei metri, a împins mingea în poartă.

2-1, min. 54: Râpă a centrat la colţul lung, de pe partea dreaptă, şi Elek a reluat cu o lovitură de cap sub bară, de la aproximativ 8 metri.

Tehnicianul gălăţenilor, Petre Grigoraş, a avut mari probleme de efectiv pentru acest meci, pe banca de rezerve luând loc doar şase jucători, Gribauskas (25 de ani), Cucu (18), Ibeh (23), Cârjă (22), Gado (27) şi Avram (18). În primul 11, Oţelul a avut în teren nu mai puţin şase jucători sub 23 de ani: Sârghi (22), Râpă (19), Silviu Ilie (21), Iorga (21), Gârleanu (20) şi Elek (21).

Oaspeţii au fost încurajaţi la Vaslui de aproximativ 50 de suporteri, cea mai mare parte dintre ei ajungând la stadion imediat după ce elevii lui Viorel Moldovan au deschis scorul.

Galeria gazdelor, fomată din aproximativ 300 de persoane, a afişat, în repriza a doua, un banner de încurajare pentru protestarii din Republica Moldova, în urma alegerilor de la finalul săptămânii trecute: "Luptaţi, fraţilor, suntem alături de voi. Basarabia".

În minutul 90, un membru al galeriei vasluiene a leşinat şi a avut nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţă.

Fundaşul echipei gazdă, Dănuţ Munteanu, a revenit pe teren după şase luni, timp în care a fost accidentat, suferind o ruptură a ligamentelor încrucişate ale genunchiului stâng la meciul cu Slavia Praga din Cupa UEFA.

Mijlocaşul sârb Miloş Pavlovic, achiziţionat în iarnă de la Academica Coimbra, a înscris primul său gol pentru FC Vaslui, după ce până acum bifase cinci jocuri în primul eşalon. Căpitanul vasluienilor Gabriel Cânu a ajuns la a doua reuşită din acest sezon, după cea cu Poli Iaşi, din etapa a doua.

Atacantul Oţelului, Robert Elek, în vârstă de 21 de ani, a marcat al doilea său gol din carieră în Liga I, după ce pe primul l-a reuşit în 2006, la debutul său în primul eşalon. În total, fotbalistul originar din Târgu Secuiesc a adunat până acum 29 de jocuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

În urma acestui rezultat, FC Vaslui a urcat pe locul 7 în clasamentul Ligii I, cu 38 de puncte, în timp ce Oţelul se află pe 11, cu 29 de puncte.

Mai multe articole despre:
Liga I Oţelul Galaţi FC Vaslui Etapa a 23-a