MENIU

Liga I, etapa 19: Pandurii Târgu Jiu-FC Timişoara 0-1

Foto: NewsIn

FC Timişoara a câştigat, duminică, în deplasare, scor 1-0, în faţa grupării Pandurii Târgu Jiu, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii I, şi a obţinut a 12-a victorie din acest campionat, graţie autogolului lui Cardoso.

PANDURII TÂRGU JIU - FC TIMIŞOARA 0-1 (Cardoso 70-autogol)
Pandurii: Stanca - Popete, Chibulcutean, A. Rus, Cardoso - I. Stancu, Vancea (Păcurar 46), Stângă, I. Iordache (Raskovic 46) - Vasilache (Hidişan 72), Piţurcă. Antrenor: Sorin Cârţu.

FC Timişoara: Pantilimon - S. Stancu, Luchin, Nibombe, Latovlevic - Curtean, Alexa, Borbely, Art. Karamian (Abiodun 89) - Magera (Parks 90+2), Rusic (Arm. Karamian 61). Antrenor: Gabi Balint.

Cartonaşe galbene: Stângă 49 / Magera 22, Borbely 37, Alexa 42, Pantilimon 76
Cartonaş roşu: S. Stancu 84
Stadion: Municipal - Tudor Vladimirescu; Spectatori: 7.500
Cum s-a marcat golul:
0-1, minutul 70: Artavazd Karamian a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta în centrul careului, iar Cardoso, în încercarea de a respinge în afară, a înscris în propria poartă, cu o lovitură de cap peste portarul Stanca.

Înainte de meci, un suporter al grupării oaspete a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău în urma consumului excesiv de băuturi alcoolice.

Cei aproximativ 500 de suporteri ai lui FC Timişoara au aprins la începutul reprizei secunde mai multe torţe şi au afişat un banner la adresa autorităţilor care interzic accesul cu materiale pirotehnice pe stadion: "Mereu va arde, nu poate fi stinsă / Pasiunea noastră pentru o torţă aprinsă". De asemenea, au continuat lupta cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, pe care îl acuză că este vinovat pentru scandalul cu palmaresul, scandând împotriva sa de mai multe ori.

În minutul 84, Raskovic a fost faultat de Stelian Stancu în careu, iar arbitrul Sorin Corpodean a acordat penalty şi l-a eliminat direct pe apărătorul timişorean. Păcurar a executat lovitura, însă şutul său a fost respins de portarul Pantilimon.

Fundaşul togolez Dare Nibombe a debutat în acest meci pentru FC Timişoara, formaţie la care s-a transferat în urmă cu aproximativ trei săptămâni de la CS Otopeni. Acesta l-a înlocuit în centrul defensivei pe slovacul Mariano Cisovsky, nereţinut în lot deoarece este suspendat. La formaţia bănăţeană a debutat şi mijlocaşul Alexandru Curtean, achiziţionat de la Gaz Metan Mediaş în iarnă.

Acesta a fost al treilea meci consecutiv al timişorenilor în care au beneficiat de un autogol, după întâlnirile cu FC Braşov, scor 4-0 (I. Voicu 17) şi cu FC Argeş, scor 2-1 (Lăcustă 19).

După victoria obţinută cu Pandurii, FC Timişoara a ajuns la 35 de puncte în clasament, la doar patru în spatele liderului Dinamo, continuând să ocupe locul 3. Gorjenii rămân pe poziţia a 14-a, cu 21 de puncte.
Mai multe articole despre:
Liga I Pandurii Tg.Jiu FC Timişoara Etapa a 19-a