MENIU

Liga I - Dinamo, ucisă de Gaz Metan

Foto: NewsIn

Gaz Metan Mediaş a învins Dinamo cu 1-0, sâmbătă, în etapa a 8-a a Ligii I. Golul victoriei a picat când nimeni nu se mai aştepta, în minutul 89, din gheata lui Eric. Dinamo poate reclama, însă, un penalty neacordat în prima repriză.

Neînvinsă în deplasare în acest sezon, Dinamo s-a dus la Mediaş cu gândul de a o imita pe rivala Steaua, care a câştigat acolo cu 4-2. Deşi nu au fost tocmai o echipă redutabilă pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii I, în acest meci Gaz Metan a fost organizată, atentă şi disciplinată, nu a lăsat adversarului prea multe culoare spre propria poartă, iar în atac nu a riscat foarte mult.

Aşa se face că prima mare ocazie a meciului a venit abia în minutul 45, din gheata lui Gabriel Torje, care a prins un şut "sănătos" din interiorul careului, respins însă de Butcha.

Ambele echipe au cerut penalty în prima repriză. Mai întâi gazdele, la o cădere în careu a lui Bud, iar apoi, în finalul reprizei, Torje a fost agăţat în careu de Markovic, însă Kovacs a lăsat jocul să continue.

Deşi pe final de repriză, Dinamo a forţat deschiderea scorului, la pauză tabela indica tot 0-0.

La reluare, medieşenii au ieşit pe teren mult mai determinaţi şi au dominat startul reprizei secunde, înghesuindu-i pe dinamovişti minute bune în propria jumătate.

Încercând să revigoreze atacul, antrenorul dinamovist Dario Bonetti l-a introdus în teren pe tânărul Alexe, în locul lui Claudiu Niculescu, care nu a reuşit să rupă gura târgului la Mediaş, iar atacurile lui Dinamo au primit un plus de viteză. Mai mult, Alexe a şi avut o şansă importantă de gol, când a şutat la poartă din marginea careului, însă puţin alături (68).

În timp ce dinamoviştii au început să se precipite odată cu trecerea timpului, pe final medieşenii au urcat din nou spre poarta lui Dolha, încercând să dea lovitura. Ceea ce s-a şi întâmplat! În minutul 89, Eric a marcat de la 20 de metri şi a provocat o explozie de bucurie pe banca gazdelor. În cele patru minute de prelungire, cei de la Gaz Metan au reuşit să ţină mingea departe de propria poartă şi au încheiat meciul victorioşi.

CASETA TEHNICĂ:

GAZ METAN MEDIAŞ - DINAMO 1-0 (Eric 89)

Gaz Metan: Buchta - Nohai, Markovic, Fl. Lazăr, Hoban - Cr. Todea, Kubala - A. Munteanu (Dudiţă 79), Eric (Akaky 90), Pârvulescu - Bud (Silvăşan 73). Antrenor: Cristian Pustai.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac - Torje (Ze Kalanga 84), D. Kone, N'Doye (Boştină 65), Ad. Cristea - Niculescu (Alexe 60), A. Cristea. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Kubala 56, Nohai 90 / Moţi 32, Pulhac 51, L. Goian 82

Arbitri: Istvan Kovacs - Ionel Popa, Eduard Dumitrescu

Stadion: Gaz Metan; Spectatori: 4.000.


Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gaz Metan - Dinamo, scor 1-0.

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo Gaz Metan Mediaş etapa a 8-a