MENIU

Liga Europa - Sabău: "Anderlecht a câştigat un punct norocos"

Foto: NewsIn

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, joi, după remiza albă cu Anderlecht că elevii săi ar fi putut să câştige dacă arbitrul nu oprea jocul la golul din minutul 59 şi afirmă că, pentru a se califica, trebuie să se impună la Bruxelles şi Zagreb.

"Mi-a plăcut prima repriză pentru că am controlat jocul, am avut ocazii, ritm şi iniţiativă, în timp ce partea a doua a fost echilibrată. Am rămas impresionat de voinţa jucătorilor mei, i-am văzut la vestiar, erau foarte afectaţi şi supăraţi pentru că şansele de calificare s-au redus. Nu am înscris pentru că nu am ţinut echipa sus şi nici nu am făcut presing. După părerea mea, Anderlecht a câştigat un punct norocos, chiar dacă pe final am căzut fizic, iar în anumite momente ale meciului, echipa a fost ruptă în două", a spus Sabău, adăugând că nu el a fost ţinta huiduielor spectatorilor, ci rezultatul a fost contestat.

Fostul internaţional consideră că doar două succese în deplasările de la Zagreb şi Bruxelles ar mai putea califica echipa bănăţeană în primăvara europeană. "Matematic mai sunt şanse, dar trebuie să câştigăm meciurile retur cu Dinamo Zagreb şi Anderlecht. E o problemă că nu reuşim să înscriem, pe care trebuie să o remediem", a punctat acesta.

Tehnicianul oaspeţilor, Ariel Jacobs, a fost nemulţumit de rezultat şi a spus că o victorie ar fi asigurat echipei sale calificarea. "Am pierdut două puncte la Timişoara. Dacă am fi câştigat, atunci am fi fost relaxaţi într-un fotoliu, ca şi calificaţi. Am început meciul destul de bine, ei au avut câteva ocazii în prima repriza, dar noi am jucat mult mai bine în partea a doua. Puteam să înscriem de câteva ori, dar nu poţi avea totul în viaţă. Ce m-a surprins la Timişoara a fost sistemul abordat, cu trei fundaşi, pentru că mă aşteptam la altceva. Asta e, nu întotdeauna poţi găsi soluţiile optime", a opinat antrenorul lui Anderlecht.

FC Timişoara a remizat, joi, scor 0-0, pe teren propriu, cu formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles, în etapa a 3-a a grupelor Ligii Europa şi rămâne fără niciun gol marcat în ultimele şase jocuri disputate în cupele europene. În celălalt meci al grupei, Ajax a învins pe Dinamo Zagreb cu scorul de 2-1, pe teren propriu.

Clasament: 1. Ajax 5p, 2. Anderlecht 5p, 3. Dinamo Zagreb 3p, 4. FC Timişoara 2p.

Etapa a 4-a va avea loc la data de 5 noiembrie şi programează partidele Dinamo Zagreb - Ajax şi Anderlecht - FC Timişoara.
Mai multe articole despre:
Sabău Anderlecht FC Timişoara Liga Europa