MENIU

Liderul Coreei de Nord suferă de cancer pancreatic, potrivit presei

Foto: listentoleon.net

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Il, suferă de cancer pancreatic şi s-ar putea să mai aibă doar cinci ani de trăit, a afirmat luni televiziunea sud-coreeană YTN.

Ministrul sud-coreean pentru Reunificare a spus că nu are nicio informaţie despre acest subiect, la câteva zile după ce Kim, în vârstă de 67 de ani, apărea la televizor, foarte slăbit.

Potrivit YTN, care citează surse din serviciile de informaţii de la Seul şi Washington, liderul nord-coreean a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în perioada presupusului său atac cerebral, în august 2008. 

Bazându-se pe surse medicale din Beijing, postul de televiziune spune că speranţa de viaţă a lui Kim nu este mai mare de cinci ani, din cauza ratei mari a mortalităţii la persoanele cu un astfel de cancer, precum şi din cauza vârstei înaintate. 

Serviciul sud-coreean de informaţii a spus că nu poate confirma. 

Potrivit televiziunii TBS, liderul de la Phenian se odihneşte într-o vilă din Wonsan, unde este îngrijit de o echipă de specialişti. Starea sa de sănătate face obiectivul atenţiei pe plan internaţional, pentru că nu a fost făcut niciun anunţ oficial cu privire la viitorul său succesor. 

Potrivit unor oficiali, Kim Jong-Il şi-a desemnat fiul cel mic, Jong-Un, 26 ani, pentru a-i urma în funcţie. 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Kim Jong-Il cancer pancreatic