MENIU

Liderii PD-L din teritoriu doresc refacerea alianţei D.A.

Crin Antonescu - Traian Băsescu

Ion Lungu, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L şi şeful campaniei acestui partid în judeţ, consideră că democrat-liberalii ar putea să formeze o majoritate politică alături de liberali, şi asta pentru că sunt \"compatibili 100% cu PNL-ul\".

\"Noi suntem compatibili 100% cu PNL-ul, s-a demonstrat şi în 2004, atunci când s-a format Alianţa D.A. Există compatibilităţi între oamenii de la PD-L-ul de azi şi cei de la PNL\", a spus, marţi, Ion Lungu.

Mai mult, spune democrat-liberalul, \"mulţi lideri din teritoriu, de la PNL, vor să colaboreze cu cei de la PD-L. Pe româneşte, vor să funcţioneze ca şi altădată, în acea alianţă\".

Cât despre liderii marcanţi ai PNL, aceştia \"au intrat într-o altfel de alianţă politică, dar această alianţă n-a reuşit\". Soluţia ar fi, spune pedelistul, ca aceştia \"să dea dovadă de responsabilitate faţă de români şi să pună şi ei umărul, ca politicieni responsabili, la a scoate ţara din criză\".

În ceea ce priveşte culoarea politică a guvernului care urmează să se formeze, Lungu spune că \"cel mai compatibil guvern ar fi un guvern de dreapta, compus de către PD-L, împreună cu PNL\".