MENIU

Liderii opoziţei din Republica Moldova cred că vor avea susţinerea comuniştilor pentru alegerea preşedintelui

Foto: moldova.md

Liderii Opoziţiei din Republica Moldova sunt convinşi că vor obţine de la comunişti cele opt voturi necesare pentru alegerea preşedintelui. Asta pentru că membrii Partidului Comunist din Republica Moldova au fost şocaţi de injuriile lui Vladimir Voronin, în prima şedinţă a noului Legislativ. Declaraţiile îi aparţin prim-vicepreşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Alexandru Tănase.

Tănase l-a somat pe Vladimir Voronin să accepte retragerea în opoziţie, în cadrul unei dezbateri la postul de radio "Vocea Basarabiei". "Dacă va încerca sa pună în aplicare diverse scenarii politice, dacă va mobiliza armata şi poliţia atunci Vladimir Voronin va ajunge nu în opoziţie, ci la puşcărie!", a declarat Tănase.

Tănase este convins că cel puţin opt membri ai partidului comunist vor susţine un preşedinte din partea forţelor democrate pentru că ei încep să-şi dea seama că Voronin "devine o problemă majoră pentru partidul său şi că s-a rupt de realitate".

Vineri, după ce opoziţia a primit şefia Legislativului şi a anunţat candidatura lui Marian Lupu la preşedinţia Republicii Moldova, Vladimir Voronin l-a agresat verbal pe liderul PLDM, Vlad Filat. Înjurătura preşedintelui în exerciţiu i-a inspirat pe caricaturiştii de peste Prut.