MENIU

Lideri ai autorităţilor locale vor încerca să convingă Executivul că nu e nevoie de concedieri

FOTO: NewsIN

Preşedintele Asociaţiei Consiliilor Judeţene, Liviu Dragnea (PSD), a declarat pentru NewsIn că pachetul de legi privind descentralizarea va fi prezentat luni în şedinţa coaliţiei şi că ideea de bază este să nu se mai discute despre "tăieri de personal", ci de diminuarea cheltuielilor.

Dragnea a mai precizat că liderii coaliţiei urmează să ia "o decizie politică" în şedinţa de luni în privinţa susţinerii pachetului de legi privind descentralizarea, care va fi discutat, la Buşteni, de liderii autorităţilor locale şi reprezentanţi ai Guvernului.
"Grupul de lucru de la Buşteni va discuta pe descentralizare, Legea finanţelor locale, standarde de cost şi buget de funcţionare. I-am invitat pe domnii Boc şi Pogea ca să le prezentăm pachetul de legi la care am lucrat şi să nu mai discutăm de tăiat din personal, ci să discutăm de diminuarea cheltuielilor de funcţionare şi eficientizarea lor", a declarat Dragnea.
El susţine că la dezbateri şi-au confirmat participarea premierul Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica, pentru ziua de sâmbătă sau duminică.
Reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai ministerelor de resort s-au  întâlnit la Buşteni pentru a stabili reglementările privind descentralizarea, standardele de cost în administraţia publică şi pentru a elabora Legea finanţelor publice locale.