MENIU

Lider vişiniu în Liga I

Foto: NewsIn

Rapid a surclasat cu 3-0 pe Oţelul, a ajuns la 27 de goluri marcate în 12 etape şi depăşeşte la golaveraj, în fruntea ierarhiei din prima divizie, atât pe CFR Cluj, cât şi pe FC Vaslui.

Continuă să-i meargă bine Rapidului, indiferent cine-i pe banca tehnică. Accidentul din Cupă, urmat de criticile patronului Copos şi demisia lui Viorel Hizo nu le-a scăzut fotbaliştilor încrederea şi concentrarea, iar echipa a câştigat cu Oţelul cele trei puncte care să-i permită să urce pe primul loc în clasamentul provizoriu al Ligii I, depăşindu-le la golaveraj pe CFR Cluj şi FC Vaslui.

Meciul din Giuleşti a fost, mai ales în prima sa parte, destul sărac în faze coerente de poartă, iar asta în principal din cauza oaspeţilor, a căror intenţie a fost de a omorî jocul, fapt care l-au şi reuşit într-o mare măsură. Inexplicabil este că atitudinea indolentă a oaspeţilor a continuat şi după ce gazdele au deschis scorul, aproape toţi elevii lui Dorinel Munteanu, începând cu portarul, întrecându-se în a repune cât mai târziu mingea în joc.

La rândul lor, nici rapidiştii n-au mai forţat în repriza secundă desprinderea, din lenea lor de a mai trece mijlocul terenului născându-se, la jumătatea reprizei secunde, câteva ocazii ale Oţelului.

S-au trezit în minutul 68, când Ştefan Grigorie a punctat pentru 2-0 şi a risipit eventualele emoţii din tribune, pentru ca golul de 3-0 să vină dintr-o prostie a lui Sergiu Costin, care l-a determinat pe portarul Kolev să provoace penalty-ul de 3-0. În condiţiile date, rapidiştii se pot gândi cu încredere la derby-ul din etapa viitoare, de pe Dinamo.

CASETA TEHNICĂ:
RAPID - OŢELUL GALAŢI 3-0 (Ioniţă 39, Grigorie 68, Herea 80-penalty)

Rapid: Bornescu - Helder (Păun 84), Iencsi, M. Constantin, Bozovic (Mardare 77) - C. Lazăr, Matic - Grigorie, Spadacio, Herea - Ioniţă (Răduţă 72). Antrenor: Nicolae Manea.

Oţelul Galaţi: Kolev - Râpă, Sârghi, S. Costin, Sălăgean - I. Neagu (Mojsov 81), Giurgiu - Iorga, Paraschiv (Ibeh 60), Pătraş (Axente 75) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonaşe galbene: Kolev 83, 89, Sârghi 90

Cartonaş roşu: Kolev 89

Arbitri: Istvan Kovacs - Cristian Nica, Iulian Szekely;

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 2.500

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul Rapid - Oţelul 1-0