MENIU

Legione Brazdă are echipă în optimile Cupei României

Foto: gazmetancfr.ro

Performera 16-imilor, Gaz Metan CFR Craiova, s-a înfiinţat acum doi ani, este antrenată de Jerry Gane şi are în componenţă fosta mare speranţă a Băniei, Marius Sava. Acum, spune preşedintele clubului, aşteaptă să tragă la Depou pe CFR Cluj.

Marea surpriză a fazei "16"-imilor Cupei României este Gaz Metan CFR Craiova, proaspăt divizionară secundă, care a reuşit eliminarea Ceahlăului Piatra Neamţ, chiar pe terenul de la poalele Pietricicăi. Deşi este înfiinţată abia în 2007, a devenit practic a doua echipă a Băniei, mai ales că Extesivul la care a jucat şi Claudiu Niculescu s-a desfiinţat în 2007.

Gaz Metan CFR a luat naştere ca urmare a fuziunii dintre Gaz Metan Podari şi CFR Craiova, ambele din liga a treia. Realizarea uniunii a avut două efecte imediate: găzarii au rupt acordul de colaborare cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu, iar ceferiştii au cedat locul din eşalonul trei echipei Ştiinţa Malu Mare. Pe termen mediu, în doar doi ani, s-a reuşit promovarea, iar apoi calificarea în optimile Cupei României.

Şi, totuşi, trupa de lângă Depou nu este chiar venită de nicăieri, o privire mai atentă asupra lotului relevându-ne nume cu care suntem familiarizaţi deja. Antrenor este Jerry Gane, fostul golgeter al Ştiinţei, dar şi al elveţienilor de la St. Gallen, iar printre jucători se numără şi fosta mare speranţă a Băniei, Marius Sava. Are un preşedinte, Gheorghe Frăţică, fost fotbalist, la CFR Craiova, în anii '70, iar acum este preşedintele sindicatului Mişcare-Comercial al CFR.

La mai bine de trei decenii după ce şi-a împlinit visul, el priveşte senin mai departe, mai ales că spune că Jerry Gane chiar şi-a menajat câţiva titulari în meciul cu nemţenii. "Contra Ceahlăului nu am avut cei doi atacanţi obişnuiţi. În plus, Jerry Gane a hotărât să menajeze o parte din titulari, cum e Feleagă, Cruşoveanu, Rioşeanu. Nu s-a simţit deloc la Piatra Neamţ. Acum îmi doresc să aducem CFR Cluj la Depou şi să mergem mai departe", a spus preşedintele.

Deşi mică, echipa are şi o galerie bine organizată, Legione Brazdă, susţinătoare frenetică a culorilor galben-vişinii. Deşi nu prea numeroasă, îşi susţine favoriţii şi la meciurile din deplasare, iar cântecele, scandările şi mesajele sunt inspirate, cum altfel într-un oraş alb-albastru, din imnurile Universităţii.