MENIU

Lecţii de echitaţie la centrul de agrement de la Daneş, judeţul Mureş

Foto: RTV
La complexul de la Daneş, turiştii pot învăţa să călărească ponei şi cai

La o aruncătură de băţ de cetatea Sighişoara e Daneşul, un sat umbrit de coline împădurite. Pe aici se spune că ar fi vânat Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Bătrân. Dar până să ajungi un cavaler destoinic, mai întâi trebuie să ştii să călăreşti.

Ca să te apuci de călărie, cea mai bună rasă este lipiţanul. "Este foarte blând, foarte docil, foarte ascultător, indiferent dacă faci boacăne. Dacă îl baţi devine atent la tine, dacă îi dai un măr, un morcov, te acceptă din nou", a povestit instructorul de călărie. Echipamentul compus din pantaloni, cizme, vestă, cască, frâu şi şa costă circa 3.000 de lei.

La Daneş funcţionează un centru de agrement pentru turiştii care vor să colinde împrejurimile pe şaua unui cal. Copiii sunt primii care urcă în şa. Supravegheaţi de părinţi şi îndrumaţi de instructor, piticii se împrietenesc uşor cu caii.

Caii nu sunt singurele atracţii de la Daneş. Vă puteţi petrece timpul liber la piscină, pe terenul de fotbal şi la miniferma amenajată.

Izolat printre coline, Daneşul e o oază de linişte. Pe marginea piscinei sau pur şi simplu la plimbare prin pădure, timpul trece ardeleneşte, adică încet şi confortabil. Pentru o noapte de cazare la pensiunile din zonă, tariful variază între 130 de lei camera dublă, fără mic dejun şi 170 de lei, cu tot cu masa de dimineaţă.

Mai multe articole despre:
turism Mures echitaţie All Inclusive călare