MENIU

La Zoo Târgu Mureş se face o semirezervaţie de elefanţi şi girafe

Foto: world.mongabay.com

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Bereczki Baltazar, a declarat că banii câştigaţi din fondurile UE, 4,5 milioane de euro, vor fi folosiţi atât pentru extinderea suprafeţei, cât şi pentru popularea grădinii cu noi specii.

"Vom face o semirezervaţie pentru elefanţi şi girafe, dar şi cerbi şi zimbrii. În plus vom extinde suprafaţa Grădinii Zoologice de la 20 la 40 de hectare", a spus directorul Zoo. Acesta a precizat că extinderea nu va afecta fondul forestier deoarece nu se taie copacii, nu se fac construcţii şi se amenajează padocuri, fără a fi afectat mediul.

Bereczki Baltazar a mai spus că nici frigul, nici criza nu afectează păsările, animalele sau reptilele care trăiesc la Zoo Târgu Mureş. "Spre deosebire de politicieni, pe noi nu ne ia nimic pe nepregătite. Hrana pentru iarnă o pregătim din august şi invers. Avem şi nisip, avem de toate", a spus directorul. Acesta este însă şi supărat din cauza intervenţiilor făcute de organizaţiile neguvernamentale. "Am ţinut o căţeluşă în cuşca leilor, era una dintre atracţiile Zoo. Se jucau cu ea, o adoptaseră. Nişte organizaţii de la protecţia animalelor s-au trezit şi ne-au cerut să separăm căţeluşa. Aceste organizaţii au oameni care nu fac nimic, primesc degeaba nişte bani", a afirmat Bereczki.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş funcţionează din 1960.