MENIU

La şcoala din localitatea prahoveană Dârvari s-a schimbat centrala termică, dar cea nouă e în curte

Foto: Realitatea TV

Peste 150 de elevi şi profesori din localitatea prahoveană Dârvari riscă să petreacă iarna în frig. Centrala termică a Şcolii generale zace în curte. Nu se ştie dacă va fi montată în timp util, aşa încât să asigure căldura în această iarnă.

Centrala termică a fost adusă la şcoală în urmă cu trei săptămâni. Numai că, în loc să se apuce să se monteze, muncitorii au abandonat-o în curtea instituţiei. Vechea centrală termică a fost scoasă pentru că nu putea asigura căldura pentru toată şcoala. A fost adusă una nouă, numai că nu are cine să o monteze.

"Mi-au zis unii: domne, faceţi cumva metrou la şcoală la Dârvari? Şi aţi adus locomotiva? Am început să râd, dar am râs amar, pentru că ceea ce vedeţi aici nu este altceva decât centrala care ar trebui să ne asigure căldura", a precizat profesorul Mihai Constantin, directorul şcolii din Dârvari.

Problema pare, deocamdată, fără rezolvare. Inspectoratul dă vina pe lipsa banilor.

"Şi întârzierea plăţilor survenită în mod nefericit într-un an de criză este unul dintre motive", a afirmat Gheroghe Borovină, director adjunct Inspectoratul Şcolar Prahova.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar susţin că până în noiembrie va fi montată centrala termică. Până atunci elevii vor veni şcoală îmbrăcaţi mai gros.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi profesori Prahova centrală termică