MENIU

La Olimpiadele Comunicării s-au înscris 600 de studenţi şi masteranzi

Foto: shutterstock.com

La cea de-a noua ediţie a Olimpiadelor Comunicării participă 600 de studenţi şi masteranzi, care îşi doresc o carieră în publicitate sau relaţii publice, au informat organizatorii.

Dintre cele 120 de echipe, înscrise la ediţia de anul acesta a Olimpiadelor Comunicării, aproximativ 45 vor ajunge să lucreze pentru un "client" real precum: Tuborg Romania, Petrom, Recolamp, RBS Romania, Gillette, Radio ZU, Jack Daniel's s.a.

Ca în fiecare an, cea mai mare competiţie este la proba de Advertising. Anul acesta, la această probă s-au înscris 49 de echipe, cu zece mai mult decât anul precedent şi doar 18 echipe s-au încumetat să concureze la proba de Comunicare Politică.

Între 22 şi 25 aprilie, echipele care au respectat toate criteriile de eligibilitate îşi vor prezenta campaniile de comunicare în faţa unui juriu de preselecţie.

Numărul echipelor care se vor califica în finală depinde de numărul de "clienţi" de la respectiva probă, însă, conform regulamentului, vor fi cel puţin zece echipe pentru fiecare probă.

Pe 27 şi 28 aprilie, tot în cadrul Olimpiadelor Comunicării, vor avea loc o serie de conferinţe la care vor participa peste 30 de invitaţi care vor încerca, timp de două zile, să ofere o perspectivă globală asupra profesiei de comunicator. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, la Camera Deputaţilor, sala "Nicolae Iorga".

Specialişti din toate domeniile comunicarii vor aborda teme precum: "Laborator de disecţie: Advertising comercial vs. social", "Managerii despre CSR: ce mai înseamnă responsabilitatea într-o perioadă de criză?", "Cele mai eficiente metode de a comunica prin new media" şi "Drumuri de carieră într-o agenţie de comunicare". Dezbaterile vor fi moderate de Sorin Roşca Stănescu şi Petrişor Obae.Conferinţele nu se adresează doar participanţilor la competiţie ci sunt deschise oricărei persoane interesate de domeniul publicităţii, relaţiilor publice, comunicării politice şi instituţionale.

Olimpiadele Comunicării au fost distinse de-a lungul timpului cu cinci premii, Premiul Special "PR pentru PR" (PR Award 2005), premiul pentru cel mai bun proiect de tineret, oferit de ANSIT, în 2004 şi în 2003, premiul pentru cel mai bun program în domeniul educaţiei, oferit de Radio România, în 2004 şi Premiul Golden Awards for Excellence (PR Award 2003).

Mai multe articole despre:
publicitate studenţi relaţii publice masteranzi