MENIU

La Londra, bancomatele vorbesc în dialectul cockney

Foto: shutterstock.com

Anumite automate bancare din Londra oferă în premieră utilizatorilor posibilitatea de a fi întâmpinaţi de mesaje în "cockney", argoul clasei muncitoare a capitalei, anunţă AFP.

Clienţii care optează pentru dialectul local în meniul de pe ecran sunt întâmpinaţi cu întrebări de genul: "Câte parale vă trebuie?".Pentru moment, doar cinci bancomate oferă această opţiune, fiind situate în East End, partea de est a Londrei, locul în care se vorbeşte, cel mai frecvent, dialectul cockney.

"Ne-am dorit să introducem ceva amuzant şi de interes local în mesajele bancomatelor noastre din Londra", a explicat RonDelnevo, director general al Bank Machine, responsabil cu aceste automate bancare.

"Unii locuitori vor intra pe meniu, doar pentru a arunca un ochi, dar majoritatea va fi satisfăcută, pentru că este pentru prima dată când un operator de servicii financiare recunoaşte, din pornire, dialectul cockney", a mai arătat acesta.

La origine, prin termenul "cockney" sunt desemnaţi londonezii din clasa muncitoare, mai ales cei care locuiesc în partea de est a capitalei. Prin extensie, cockney desemnează, în aceeaşi măsură şi argoul vorbit de aceştia.
Mai multe articole despre:
Londra retragere bani bancomate vorbire dialect