MENIU

La Braşov va fi organizat în acest weekend primul Oktoberfest din România

Foto: www.lawandmore.co.uk

Clubul Economic German din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov, vor organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, "Micul Oktoberfest“, festival care, potrivit organizatorilor, va imita, la scară mai mică, celebrele sărbători ale berii şi artei culinare organizate în Bavaria.

Manifestarea va avea loc de vineri şi până duminică, la Complexul Sportiv „Olimpia“ şi la Bastionul Ţesătorilor din Braşov. În timpul evenimentului, vor fi amenajate zone pentru vânzarea de articole de artizanat, pentru vânzarea unor specialităţi culinare româneşti şi germane, o zonă de joacă pentru copii, dar şi zone unde vor fi organizate diferite jocuri şi concursuri.

Începutul „Micului Oktoberfest“ va fi marcată de semnarea protocolului de colaborare în domeniile economic, turistic şi cultural-artistic între administraţiile locale din Braşov şi Nurnberg, document care va prefaţa o viitoare înfrăţire a celor două oraşe din România şi Germania. La ceremonia semnării urmează să asiste şi Consulul General al Germaniei în România. După semnarea protocolului, va fi "înţepat butoiul cu bere“, dându-se astfel startul distracţiei.

Bere românească şi bere germană şi mâncăruri tradiţionale vor sta la dispoziţia vizitatorilor în cele trei zile. În fiecare zi vor avea loc demonstraţii culinare susţinute de bucătarul Jakob Hausman, care va sosi la Braşov special pentru „Micul Oktoberfest“, urmând ca la standuri să se comercializeze produsele specifice „Oktoberfest“-ului care se desfăşoară în Germania: ciolan afumat cu varză, cârnaţi albi cu muştar dulce, celebrul „bratwurst“ bazarez, salată de cartofi sau peşte la proţap, dar nu vor lipsi nici mititeii româneşti.

Un punct de atracţie al „Micului Oktoberfest“ va fi concursul pentru titlul de „Miss Oktoberfest“, la care vor putea participa toate doamnele şi domnişoarele care se vor afla în zonă, deoarece probele la care concurentele vor trebui să-şi dovedească măiestria sunt altele decât la un tradiţional concurs de Miss. Astfel, concurentele urmează să-şi demonstreze măiestria la dansuri bavareze şi defilarea în costum tradiţional bavarez, dar vor avea de trecut şi o probă de forţă pe care o va câştiga cea care va reuşi să ţină cel mai mult într-o mână un cal cu bere. La final, vor fi acordate titlurile de „Miss Oktoberfest“, „Miss Krondstadt“, dar şi „Miss Heidi“ pentru cea care va „triluli“ cel mai bine. Până în prezent, şi-au manifestat deja interesul de a participa la acest concurs mai multe doamne şi domnişoare. Cea mai în vârstă concurentă, o săsoaică de 64 de ani, vrea să demonstreze că are spirit bavarez.

Atmosfera „Micului Oktoberfest“ va fi întreţinută, în cele trei zile, de formaţia „Wirbelwind“, care va sosi din Germania special pentru acest eveniment, de trupele „Holograf“ (sâmbătă seară) şi „Direcţia 5“ (duminică seară), dar şi de formaţii care vor interpreta muzică populară românească.
Mai multe articole despre:
bere Braşov Oktoberfest