MENIU

La Bâlea Lac a început construcţia Hotelului de Gheaţă

A început construcţia Hotelului de Gheaţă la Bâlea Lac
A început construcţia Hotelului de Gheaţă la Bâlea Lac

La peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, a început construcţia unui nou hotel de gheaţă. Este pentru al cincilea an consecutiv când turiştii vor putea petrece o noapte pe un pat de gheaţă, într-un hotel exlusivist. Lucrările au început cu \"fabricarea\" materiei prime, blocurile de gheaţă, care sunt scoase din lacul Bâlea.

Muncitorii lucrează mai bine de 10 ore pe zi, la temperaturi extrem de scăzute ca să termine hotelul de gheaţă până de sărbători. Hotelul va avea aceeaşi capacitate de cazare ca şi în anii trecuţi însă designul va fi diferit.

\"Hotelul de gheaţă anul ăsta o să aibe tot 10 camere, dar individuale faţă de ceilalţi ani, asta e o mare diferenţă, o să avem o expoziţie, restaurantul de gheaţă, la fel în complexul ăsta intră Biserica de Gheaţă, Winter Parcul.\", a declarat Leopold Klingeis, manager Ice Hotel.

Turiştii sunt încântaţi de Ice Hotel iar mulţi dintre ei se gândesc să încerce anul acesta penru prima dată experienţa unei nopţi răcoroase. O noapte de cazare la Ice hotel costă 200 de lei, însă pentru Revelion toate cele 16 locuri au fost deja rezervate din luna septembrie.

Dacă anul trecut tema proiectului Ice Hotel a fost Classic, anul acesta sloganul este Ice Hotel Cold Think,  Gândire rece.

Mai multe articole despre:
Bâlea turişti biserică gheaţă