MENIU

La 91 de ani a câştigat cel mai important concurs de sculptură din Australia!

Foto: Realitatea TV

91 de ani! La această vârstă, May Berrie, o sculptoriţă din Australia, a reuşit să smulgă premiul întâi la cea mai importantă competiţie de profil din ţara ei. O dovadă în plus că arta menţine mintea trează şi sufletul viu...

Doi ochi uriaşi care ies dintr-o stâncă, silueta unui copil sau un ceas gigant aruncat în nisip... Sunt lucrări de amploare învinse fără drept de apel de "Timp şi talazuri", opera lui May Barrie.

La 91 de ani, sculptoriţa a dat pronosticurile peste cap şi a convins juriul fără efort. Uriaşul monolit din granit a fost descris de către organizatori ca fiind "liniştitor, subtil şi sofisticat".

"Sunt pur si simplu impresionată, pentru că sunt aici atât de multe idei originale, atâtea idei sclipitoare", a declarat artista. Barrie ar fi câştigat mai mult dacă şi-ar fi vândut lucrarea în cadrul unei licitaţii private. Cu toate acestea, ea este mult mai fericită deoarece opera sa a ajuns să fie cunoscută de către publicul larg.

Aflat la a 13-a ediţie, festivalul de pe plaja oraşului Sydney este aşteptat să atragă peste o jumătate de milion de vizitatori până la închidere.

Mai multe articole despre:
Australia concurs sculptură câştigat vârstă