MENIU

L. Borbely: UDMR va decide dacă semnează moţiunea doar după ce analizează legile

foto: NewsIN

UDMR va decide dacă semnează sau nu o moţiune de cenzură împotriva guvernului Boc doar după ce vor analiza variantele finale ale legilor pentru care executivul îşi asumă răspunderea, a declarat la Realitatea FM Laszlo Borbely, vicepreşedinte UDMR.

"Noi am spus întotdeauna că suntem împotriva asumării răspunderii. Deocamdată nu avem variante finale ale legilor, şi fondul problemei este ce conţin aceste legi. Când vom primi varianta finală a legilor, vom vedea dacă aceste trei legi sunt benefice sau nu pentru România", a spus la Realitatea FM Laszlo Borbely.

"Abia după ce vom analiza legile vom decide ce facem în continuare. Nu o să semnăm o moţiune de cenzură numai ca să fie o zi de dezbatere sterilă", a mai spus Laszlo Borbely.

Liberalii nu renunţă la moţiunea de cenzură pe asumarea răspunderii guvernamentale de către Cabinetul Boc. Liderul PNL Crin Antonescu spune că aşteaptă răspunsul UDMR privind susţinerea pentru această moţiune.

"Intenţia noastră rămâne fermă de a iniţia o moţiune de cenzură, dar se pare, după discuţiile de ieri, că UDMR nu este hotărât în acest sens", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu.