MENIU

Klaus Johannis susţine că nu s-a aflat niciodată în incompatibilitate

Foto: NewsIn

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că nu s-a aflat niciodată în stare de incompatibilitate, afirmând că, din motive birocratice, demisia sa din funcţia de administrator la Parcuri Industriale Sibiu-Şura Mică a fost înregistrată în 2004, în loc de 2003.

"Eu nu m-am aflat niciodată în incompatibilitate (...). Eu am demisionat în termen din funcţia deţinută în Consiliul de Administraţie la Parcuri industriale (n.red. - societatea Parcuri Industriale Sibiu - Şura Mică, la care Johannis a fost administrator), însă, din motive birocratice, acest lucru a fost comunicat la registrul comerţului mai târziu. Însă, demisia, după cum ştie toată lumea, este valabilă din momentul în care s-a pronunţat. Faptul că s-a înregistrat mai târziu se datorează unei oarecare lejerităţi în întocmirea actelor la Parcuri industriale", a declarat Johannis.


"Referitor la Evenimentul Zilei, le-am trimis nişte date, în acest sens, dar ei au preferat să nu le folosească. Din motive birocratice, demisia mea a fost înregistrată mai târziu, dar după cum se ştie demisia intră în vigoare la data  la care e semnată", a susţinut primarul Sibiului.

Klaus Johannis nu poate fi desemnat premier pentru că legea îi interzice, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Motivul ar fi acela că, în urmă cu şase ani, primarul Sibiului a încălcat legea incompatibilităţii.

Potrivit EVZ, documentele obţinute de jurnalişti dovedesc faptul că, deşi Klaus Joahannis susţine că a părăsit administraţia firmei sibiene în mai 2003, conform actelor oficiale de la Registrul Comerţului, acest pas ar fi fost făcut abia un an mai târziu, în mai 2004. Astfel, timp de un an, Johannis el a fost în paralel şi administrator de firmă, şi primar.

Mai multe articole despre:
demisie birocraţie administrator Klaus Johannis