MENIU

Kelemen Hunor: UDMR nu va face propuneri pentru şefia MAI

foto: NewsIN

UDMR nu doreşte să desemneze o persoană pentru MAI, pentru că asta ar echivala cu intrarea la guvernare, a declarat Kelemen Hunor pentru REALITATEA.NET. Liderul UDMR a spus că este răspunderea semnatarilor Pactului pentru România să guverneze împreună cel puţin până la alegerile prezidenţiale.

"Când ai 73% în Coaliţie, nu ştiu de ce îţi mai trebuie încă o formaţiune politică la guvernare, pentru că, indiferent cum abordăm această propunere, dacă cineva din opoziţie acceptă şi propune un ministru de Interne, a intrat la guvernare. Dacă ei cu 73% nu s-au descurcat atunci trebuie găsită altă soluţie, dar după alegerile prezidenţiale. UDMR nu este interesat în acest moment de o astfel de propunere", a declarat Kelemen Hunor care a accentuat că UDMR nu doreşte să intre la guvernare.

"Ei şi-au asumat răspunderea guvernării anul trecut, au semnat un Parteneriat pentru România. Au răspunderea şi responsabilitatea să guverneze împreună cel puţin până la alegerile prezidenţiale", a mai adăugat Kelemen.  

La finalul întâlnirii de mediere avute marţi la Cotroceni cu liderii PSD şi PD-L, preşedintele Traian Băsescu a propus  două soluţii pentru portofoliul Internelor: fie numirea unui ministru independent, fie numirea unuia din opoziţie.

Mircea Geoană, preşedintele PSD, a  spus că partidul său îşi va menţine sprijinul pentru Dan Nica. În opinia lui Geoană, propunerea unui independent la Interne este o încercare de a mima dialogul.   

PNL a declarat că refuză să propună un ministru pentru MAI şi a propus un guzvern de tehnocraţi.