MENIU

Kelemen Hunor: Nu sunt convins că PSD va vota moţiunea de cenzură

Foto: NewsIn

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că nu este foarte convins că moţiunea de cenzură va trece, deoarece nu crede că PSD o va vota.

"Vom vedea dacă PSD va susţine moţiunea de cenzură. Eu nu sunt foarte convins pentru că am văzut şi alte declaraţii, unii lideri marcanţi ai PSD nu sunt convinşi de acest lucru, deci până când nu se votează şi nu cunoaştem rezultatul e prematur să vorbim. Deocamdată noi am depus moţiunea de cenzură împreună cu PNL. Ca să treacă moţiunea de cenzură mai sunt necesare foarte, foarte multe voturi", a declarat Kelemen.

Candidatul maghiar la preşedinţie consideră că UDMR ar putea intra la guvernare înainte de alegeri într-un guvern de tehnocraţi. "Sunt multe soluţii - guvern cu tehnocraţi în care şi UDMR să aibă reprezentanţi - e una dintre soluţiile posibile, dar sunt multe alternative. În cazul în care pică guvernul, şi în cazul în care nu pică, dar peste 37-38 de zile va veni în faţa Parlamentului, sunt foarte foarte multe variante", a arătat acesta.

Kelemen a insistat pe faptul că UDMR nu doreşte neapărat să intre la guvernare. "Nu se pune în acest moment problema intrării noastre la guvernare dar, cum bine ştiţi, dacă pică guvernul trebuie să se întâmple ceva, dacă nu pică guvernul oricum, în 45 de zile, din care deja a fost consumată o perioadă de 7-8 zile, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului", a precizat liderul maghiar.

Sâmbătă, la Tg Mureş, s-a întrunit Consiliul Consultativ al UDMR, format din preşedinţii de filiale, care au analizat contextul politic şi au votat modul în care va acţiona Uniunea.

Citeşte şi E. Boc: O moţiune de cenzură în plus sau în minus nu ne sperie