MENIU

Kelemen Hunor: Eu voi fi purtătorul de cuvânt al comunităţii maghiare

Foto: NewsIn

Candidatul UDMR la preşedinţie, Kelemen Hunor a declarat, în cadrul emisiunii Zece pentru România, că nu îşi face mari speranţe că va fi ales preşedinte al României, dar că, "în 2009, comunitatea maghiară are nevoie de un candidat ca să pentru a transmite mesajul său pentru România".

"Comunitatea maghiară are nevoie şi în 2009, cu ocazia acestei competiţii electorale ca să formulăm şi să transmitem mesajul nostru. Noi avem o viziune foarte corectă şi concretă a direcţiei în care ar trebui să meargă România şi societatea românească. Eu voi fi purtătorul de mesaj al comunităţii maghiare", a declarat Kelemen Hunor la Zece pentru România.

Întrebat care este mesajul din partea candidatului UDMR la preşedinţie, Kelemen a punctat faptul că "România trebuie să decidă în ce directie merge, spre trecut sau spre viitor."

"În cazul în care voi ales preşedinte voi avea grijă să mergem cărte viitor. Nimic nu mă leagă de trecut, de acea perioadă tristă, de care vrem să ne îndepărtăm de 20 de ani. Voi avea grijă ca echilibrul instituţiilor statului să fie reastabilite, să avem speranţa fiecăruia dinrte noi că putem construi un viitor, o patrie pentru toţi cetăţenii României, în aşa fel încât să ne simţim acasă, încât să putem concepe un viitor pentru următorii 15-20 de ani. Nu ar trebui să facem în secolul XXI o problemă dacă cineva este maghiar sau neamţ. Sper să se ajungă să nu se mai pună problema apartenenţei la o etnie ci, probleme competenţei şi seriozităţii", a spus Kelemen Hunor, considerând că sunt candidaţi la preşedinţie care, prin vorbe nu au reuşit să se desprindă de trecut.

De asemenea Kelemen  a reamintit dilema alegătorilor din 2004 când cetăţenii români aveau de ales dintre doi foşti comunişti, dar că acum se poate alege între "trecut şi viitor".

"În 2004 România şi cetăţenii aveau o mare problemă: trebuiau să aleagă între doi foşti comunişti, între Băsescu şi Năstase. În 2009 se poate alege între trecut şi viitor",

Întrebat cine reprezintă trecutul Kelemen Hunor a evitat răspunsul considerând că este mai important acum ca România să meargă înainte.