MENIU

Judeţele Buzău, Cluj şi Alba au fost afectate de furtuni

Foto: Realitatea TV
Furtunile au provocat iar probleme în ţară.

Natura şi-a făcut iar de cap. În judeţul Buzău un drum naţional a fost grav afectat de apa care a săpat în asfalt. Mai multe animale şi autoturisme au fost prinse în furia torentelor. Furtuni au mai fost şi în judeţele Cluj şi Alba.

Drumul naţional 10, care leagă Buzăul de Braşov, a fost grav afectat de furtună. Mii de tone de aluviuni au fost aduse pe drum. Viitura a măturat tot în cale.

Rupere de nori pe 1 iulie pe Drumul European 85, între Buzău şi Râmnicu Sărat. Ploaia care a durat câteva zeci de minute a umplut rigolele de scurgere, iar traficul s-a desfăşurat cu greutate. Din cauza ploii torenţiale şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta. Mulţi dintre ei au încercat să se adăpostească sub copacii de la marginea drumului când din cer a început să cadă şi grindină de mărimea bobului de mazăre. Minute în şir gheaţa a lovit parbrizele, iar vântul care s-a înteţit a îndoit copacii. Apa s-a scurs de pe şosea pe câmpurile din apropiere, astfel că nu s-au înregistrat blocaje de trafic.

Prăpăd a fost şi în comuna Chiuieşti, din judeţul Cluj. Aici zece case au rămas izolate după ce drumul a fost acoperit de aluviuni.

Mai multe articole despre:
Cluj Alba Braşov drum ploi