MENIU

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să nu participe la constituirea birourilor electorale

Foto: avocatromania.ro

Judecătorii de la Tribunalul București nu vor participa la constituirea birourilor electorale, iar la Registrul Comerțului vor fi delegați săptămânal câte trei judecători, cărora li se vor aloca cel mult câte 150 de dosare, a declarat pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al instanței.

Potrivit judecătorului Laura Andrei, deciziile au fost luate în Adunarea generală, care a avut loc marţi.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului București a mai spus că activitatea de judecată va fi reluată până pe 31 octombrie, dată până la care judecătorii instanței așteaptă că Pactul pe Justiție să fie semnat, inclusiv de către Ministerul Justiției.

De asemenea, a mai declarat Laura Andrei, magistrații Tribunalului București susțin în continuare să fie scoși din orice activitate extrajudiciară.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi în Adunare Generală, să suspende protestele, începând de miercuri, după reluarea votului de luni, când cei mai mulţi judecători au vrut continuarea.

Decizia Tribunalului a fost luată după ce judecătorii au decis, luni, în cadrul Adunării Generale, continuarea protestelor, după ce au votat de trei ori, însă şi-au dat seama, la final, că nu există suficienţi votanţi, astfel încât votul a fost reluat a doua zi, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

La Tribunal se discută acum ce decizie se va lua privind participarea la alegeri.

Astfel, la nivelul Bucureştiului, doar Judecătoria Sectorului, Judecătoria Sectorului 2 şi Judecătoria Sectorului 5 au hotărât să protesteze în continuare faţă de prevederile Legii unice de salarizare şi împotriva subfinanţării sistemului.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis, în cadrul Adunării generale să continue protestele, până când cererile lor, măcar o parte, vor fi soluţionate, potrivit oficialilor instanţei. Şi magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 au decis marţi, în Adunare Generală, cu majoritate de voturi, continuarea protestelor cel puţin până la data de 5 octombrie, când vor face o nouă evaluare a situaţiei din justiţie.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 3 au decis, tot marţi, să suspende protestul şi să îşi reia activitatea începând de miercuri. Suspendarea a fost decisă până pe data de 1 noiembrie, termen dat pentru rezolvarea revendicărilor magistraţilor.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, în Adunarea Generală a instanţei, să suspende protestele privind Legea unică şi amânarea unor sporuri până pe 31 octombrie, a confirmat preşedintele ÎCCJ, Lidia Bărbulescu, pentru NewsIn.  Magistraţii ÎCCJ au decis, tot luni, ca, miercuri, 30 septembrie, să îi desemneze pe magistraţii care vor face parte din Biroul Electoral Central.

În Bucureşti, Judecătoria Sectorului 6 şi-a reluat încă de luni activitatea, în urma unei decizii a Adunării generale a magistraţilor, care urmează să fie reevaluată pe 11 noiembrie. Şi Judecătoria Sectorului 4 a decis reluarea, începând de marţi, a activităţii de judecată, până la fundamentarea Legii bugetului pentru anul 2010. Pe de altă parte, Judecătoria Sectorului 5 a decis, în Adunarea Generală de luni, să continue protestul până la data de 5 octombrie, potrivit oficialilor instanţei.